Українці зареєстрували петицію за відставку Фокіна

20:17, 04.09.2020
Українці зареєстрували петицію за відставку Фокіна

На сайті Офісу президента зареєстрували петицію, щоб звільнити Фокіна

Українці зареєстрували петицію з вимогою звільнити Вітольда Фокіна з посади заступника голови української делегації у Тристоронній контактній групі через його скандальні заяви щодо Донбасу. 
 
Про це інформує "УМ" з посиланням на сайт Офісу президента, де можна підтримати петицію із такою вимогою.
 
Її автор - Андрій Смолій. У петиції йдеться про відверті антиукраїнські заяви Фокіна, які загрожують національній безпеці. Підписали петицію вже більше 16 тисяч людей. 
 
У петиції йдеться про те, що у своїй заяві Фокін зазначив стосовно терористичних "ДНР" та "ЛНР", що "потрібно оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів, а краще - всього Донбасу.
 
Таким чином, на думку підписантів, представник України в ТКГ повторив всі російські наративи щодо "особливого порядку самоврядування", щодо "амністії", а головне, щодо особливого статусу для всієї території Донецької та Луганської областей, частина з якої є контрольованою Україною, а це відповідно здача території нашої держави.

 

"Фокін фактично запропонував проводити вибори вже зараз, коли не забезпечені всі відповідні умови для цього, а це пряма загроза легітимізації терористичних республік. Такі заяви Фокіна не відповідають інтересам України та загрозою для безпеки та територіальної цілісності держави, тому такі люди не можуть представляти нашу державу на ТКГ по Донбасу", - йдеться у заяві.

 
Як повідомляла "УМ", голова української делегації у ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук пообіцяв, що українська делегація на засіданні обговорить останні висловлювання його заступника Вітольда Фокіна з приводу амністії бойовиків Донбасу.
 
Також пан Фокін пропонував надати особливий статус усьому Донбасу, а не лише окупованій його частині.