Зеленський на Донбасі не виявив порушень «тиші»

13:20, 06.08.2020
Зеленський на Донбасі не виявив порушень «тиші»

Президент висловив сподівання, що Україна стане такою ж великою, як і до початку війни на Донбасі.

Президент України Володимир Зеленський прибув на Донбас, де поклав квіти до пам’ятника військовослужбовцям, добровольцям і волонтерам, загиблим у районі проведення ООС. Пам'ятник було відкрито у четвер, 6 серпня. 

 

Як повідомляє "Україна молода", про це інформує Офіс президента у четвер.

 

За словами Зеленського, українська сторона робить усе можливе для дотримання режиму тиші та збереження життів наших військовослужбовців. 
 

Він також висловив сподівання, що Україна стане такою ж великою, як і до початку війни на Донбасі.

 

 

«Зараз, упродовж останніх десяти днів, у нас немає поранених, немає загиблих. І я вдячний перш за все вам, що ви бережете своїх побратимів. І це важливо. Важливо, що виконується режим тиші. Важливо, що завжди, якщо почуємо, що хтось хоче на нас колись де-небудь хоч трохи наступати, ви завжди дасте гідну відсіч», – наголосив Володимир Зеленський, передає Офіс президента.

 

 

Верховний головнокомандувач наголосив, що у процесі забезпечення режиму тиші виникає багато питань і проблем: «Ми молимося Богові та вдячні нашим військовим. Найголовніше, що ми хочемо, – витримати цей режим тиші. Кожного дня просто не втрачати наших військових. Для нас це дуже важливо. Гарантувати нічого не можу, але скажу вам – ми все робимо, дуже багато всього робимо як в Україні, так і на зустрічах у Мінському форматі та в режимі відеоконференції Тристоронньої контактної групи. Будемо далі тримати кулаки».
 
 

Також звертаючись до українських військових Зеленський сказав: «Для мене велика честь бути тут на відкритті такого пам'ятника. Тут написані важливі, відверті героїчні наші українські слова: «Ми б'ємося за те, чому немає ціни в усьому світі, – за Батьківщину». У нас єдина Батьківщина. Вона одна у нас – Україна. І ми не можемо її втратити. І ніколи не втратимо. Навпаки – повернемо все додому».

 

На Донбасі Президент нагородив українських військових за мужність у бою

 

Крім того, Президент вручив державні нагороди українським захисникам, які несуть службу в зоні проведення ООС. За особисту мужність, виявлену під час бойових дій, та зразкове виконання військового обов’язку Володимир Зеленський нагородив військовослужбовців орденом «За мужність» ІІІ ступеня та медаллю «За військову службу Україні».

 

Читайте також: Батько загиблого сержанта Ярослава Журавля прокляв Зеленського

 

Як повідомляла "УМ", в середу президентом Зеленським за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, були посмертно нагороджені орденами "За мужність" III ступеня: старший солдат Ігор Вівчаренко; сержант Ярослав Журавель; сержант Микола Ілін; сержант Олексій Золін; лейтенант Дмитро Красногрудь.
 

Про полеглих захисників України у минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої липня: пам’ятаймо про їхній подвиг.