Софії Федині вручили обвинувальний акт у справі про погрози президенту

19:39, 29.07.2020
Софії Федині вручили обвинувальний акт у справі про погрози президенту

Софія Федина біля будівлі суду. (Фото з ФБ-сторінки Софії Федини)

Народному депутату від "Європейської солідарності" Софії Федині вручили обвинувальний акт у справі про погрози президентові. 
 
Про це інформує "УМ" з посиланням на "Прямий" у середу.
 
Тепер справу скерують на розгляд суду. Софію Федину звинувачують у погрозах президенту Володимиру Зеленському.
 
Йдеться про відеозвернення, яке депутатка записала разом із волонтеркою Марусею Звіробій ще восени минулого року. Жінки тоді відреагували на скандальне спілкування глави держави з добровольцями в Золотому. 
 
"Насправді цей обвинувальний акт є підсумком так званого процесу слідства, після вручення обвинувального акту справа передається безпосередньо до суду. У нас з Марусею та іншими фігурантами подібних "справ" була все-таки думка, що президенту не захочеться бути попущеним до рівня потерпілого, що можливо його хтось підставив. Але наразі справа передається до суду і до цього суду має прийти потерпілий і він має заявити, чим же ж ми його так налякали, що йому було так страшно, і в чому є в наших словах загроза його життю", – зазначила Софія Федина.
 
Також Федина  нагадала про ситуацію із сержантом Ярославом Журавлем якого не змогли евакуювати з поля бою у зоні бойових дій на Донбасі, і який помер від отриманих поранень. Депутатка обурилась тим, що «більшої загрози існуванню держави (ніж їхні з Марусею Звіробій висловлювання) не існує».

 

«Хочу наголосити, за які слова мені інкримінується злочин – це є три фрази «А знаєш, там стріляють», «А знаєш, там розриваються гранати», «Хтось думає, що він безсмертний». [...] Виявляється це є погроза», – сказала Федина.

 

Нагадаємо, 26 жовтня 2019 року президент Володимир Зеленський здійснив візит в Золоте Луганської області та зустрівся з добровольцями. Спілкування було дуже емоційним. Зокрема, під час розмови з одним з чоловіків Зеленський заявив: «Я прийшов тобі сказати: «Ви зброю відведіть». Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати... Я президент цієї країни. Мені 42-й рік. Я не лох якийсь».

 

Поведінка президента дуже обурила Софію Федину і волонтерку Марусю Звіробій, які в той же день провели прямий ефір у мережі "Фейсбук", в якому з використанням ненормативної лексики розкритикували поведінку Зеленського.

 

Уже 1 листопада 2019 року ДБР відкрило кримінальне провадження за погрози президенту. Пані Федина закидає Зеленському побудову тоталітарної держави.