Зеленський передумав скасовувати обмеження із зарплатні посадовців

11:05, 14.07.2020
Зеленський передумав скасовувати обмеження із зарплатні посадовців

Зеленський та інші урядовці мають обмежитися розміром зарплати на рівні 47 тисяч гривень. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський відреагував на критику громадськості і відкликав з Верховної Ради законопроєкт №3708, який передбачав скасування обмеження зарплат чиновників на період карантину на рівні 47 тисяч гривень.

 

Як інформує «Україна молода», про це заявив заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук.

 

Водночас, нардепка Галина Янченко заявила, що законопроєкт №3708 містить пропозицію, щоб обмеження зарплати держчиновників 47 тисячами гривень діяло не більше трьох місяців від початку застосування цієї норми.

 

"І в разі його ухвалення термін дії обмеження мав би закінчитися 13 липня. Однак, сьогодні ми не будемо розглядати цей проект закону, тому обмеження зарплат збережеться", - повідомила пані Янченко.

 

Нагадаємо, Верховна Рада на позачерговому засіданні мала розглянути скасування обмеження зарплат чиновників на період карантину на рівні 47 тисяч гривень, що раніше схвалили нардепи. 

 

Відповідні обмеження щодо зарплат чиновників буди введені за ініціативою самого ж Зеленського під час жорсткого карантину в Україні у квітні.

 

Втім, наприкінці минулого тижня Зеленський вніс до Ради законопроєкт про скасування карантинних обмежень зарплат чиновників.

 

Відповідні обмеження стосувалися народних депутатів, прокурорів, працівників Нацбанку України, ЦВК і багатьох інших чиновників.

 

Як повідомляла «УМ», раніше Зеленський припустив, що нестабільність курсу гривні, події в Нацбанку і навіть ситуація з коронавірусом та інші труднощі України - це наслідки високосного року.