Гео Лерос передав НАБУ ймовірні докази корупції Єрмака та Тищенка

13:55, 03.06.2020
Гео Лерос передав НАБУ ймовірні докази корупції Єрмака та Тищенка

Народний депутат від "Слуги народу" Гео Лерос заявив, що передав у НАБУ відомості, які свідчать про корупційну діяльність глави офісу президента Андрія Єрмака, його кума нардепа Миколи Тищенка та ексдепутата Київради Дениса Комарницького.

 

Як інформує УМ, про це Лерос написав у Facebook-сторінці.

 

"НАБУ отримало дуже резонансну інформацію, яка розкриє всім очі і покаже потворні лаштунками політики, коли влада, опозиція і просто бандити зливаються в одне ціле для організації корупційних оборудок в столиці. Головний герой і організатор схем - Денис Комарницький, його дах народний депутат Микола Тищенко та його кум Єрмак, якому він носить коробки на Банкову з авто Комарницького, її виконавці - депутати, чиновники, родичі і куми", - написав депутат.

 

Лерос повідомляє, що оборудка до якої причетний Тищенко та Єрмак стосується будівництва Подільсько-Воскресенського моста.

 

Зокрема, у 2016 році компанія "ЕКО-БУД-ТРЕЙД", у якій кінцевими бенефіціарами є Комарницький, Сергій Кучер і Микитась, через підставну особу виграла тендер на будівництво частини Подільсько-Воскресенського моста.

 

Водночас, до управління цим підприємством мають відношення сестра нардепа Тищенко Юлія і її чоловік Герман Блінов.

 

Крім того, Комарницький разом з Аллою Шлапак були керівниками виборчого штабу Миколи Тищенка в 2019 році.

 

Нардеп стверджує, що "ЕКО-БУД-ТРЕЙД" є прокладкою - не має своїх будівельних потужностей і співробітників, залучає на всі роботи субпідрядні організації з обов'язковим "відкатом".

 

Зокрема, Лерос пише, що з 01.08.2019 по 30.04.2020 на підприємство з міського бюджету перераховано 1 млрд 167 млн ​​грн.

 

За наявною у нього інформацією, з субпідрядників за цей же період було зібрано 318 млн грн "чорної готівки".

 

На думку нардепа, після приходу Єрмака до влади, всі справи щодо Комарницького зам’яли, а він став повноправним "смотрящим" у столиці.

 

Лерос також вказує список фірм, через які працює "смотрящий":

- ТОВ "ЕКО-БУД-ТРЕЙД"
- ТОВ "Адамант Інвест"
- ТОВ "Центр розвитку економіки і права"
- ПАТ "Всеукраїнський науково-дослідний інститут аналітичного приладобудування"
- ТОВ "Варда"
- ТОВ "Форма"
- ТОВ "Скайбуд"
- ТОВ "Проектна організація" Укрбуд"

 

Зараз, за його словами, Комарницький курирує будівельну галузь, землю, архітектуру, медицину, енергетичні підприємства міста.

 

До свого допису він додав "один 50 документів Комарницького за ДП "Українська студія хронікально-документальних фільмів". Лерос стверджує, що "був здивованим тим, хто стоїть за дерибаном кіностудії, але стало ясно чому так метушився Тищенко".

 

Як повідомляла «УМ», 29 березня Гео Лерос опублікував у Facebook кілька відео, на яких брат глави ОП Андрія Єрмака обговорює зі співрозмовниками нібито питання призначення на державні посади.

 

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак звернувся у зв'язку з опублікованими відео до СБУ та ДБР, оскільки, за його словами, йдеться про сплановану акцію і питання національної безпеки.

 

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький порушив кримінальну справу за зверненням народного депутата Гео Лероса про отримання хабарів при призначенні на державні посади.

 

ДБР порушило кримінальну справу за заявою Єрмака про поширення матеріалів про нібито продаж державних посад.


Фігурант плівок з братом голови Офісу президента Андрія Єрмака Дмитро Штанько 16 років пропрацював в органах внутрішніх справ, а інший фігурант Сергій Шумський є гласним позаштатним співробітником оперативного управління СБУ.


Штанько також заявив, що загалом від людей, які претендували на якісь посади у державній владі, для Дениса Єрмака зібрали близько 100 тисяч доларів, а Андрію Єрмаку передавали 10 тисяч доларів.