Зеленський вшанував пам'ять жертв тоталітаризму в Биківні

15:00, 17.05.2020
Зеленський вшанував пам'ять жертв тоталітаризму в Биківні

Володимир Зеленський відвідав Національний історико-меморіальний заповідник «Биківнянські могили». (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський взяв участь у заходах до Дня пам’яті жертв політичних репресій і відвідав Національний історико-меморіальний заповідник «Биківнянські могили» у неділю.

 

Глава держави поклав квіти до братської могили, а також встановив лампаду й ушанував пам'ять жертв тоталітаризму біля центрального монумента меморіалу «Биківнянські могили».

 

Про це повідомляє «Україна молода» у неділю.

 

«Шокують колосальні масштаби злочинів та їхня антигуманна природа. Абсолютно чужа як законам нормального людського буття, так і суспільному устрою цивілізованого світу. Тоталітарна машина без вагань знищувала на своєму шляху людські життя та долі», – заявив Володимир Зеленський.

 

 

Крім того, Володимир Зеленський поклав квіти до пам’ятного знака польських поховань.

 

На його думку, сучасні та наступні покоління повинні зробити все задля неповторення подібних злочинів.

 

 

«У незалежній демократичній Україні життя та здоров’я громадян завжди буде моїм безумовним пріоритетом», – зазначив президент.

 

 

Як повідомляла «УМ», Український інститут національної пам'яті та Меморіальний заповідник "Биківнянські могили" закликали українців долучатися до онлайн-акції "Дзвін пам'яті" до Дня пам'яті жертв політичних репресій.