Коломойський мститься Зеленському за закон про банки - Сюмар

22:06, 13.05.2020
Коломойський мститься Зеленському за закон про банки - Сюмар

Вікторія Сюмар фіксує провал законопроєктів, спрямованих на підтвердження української позиції.

Народна депутатка від фракції «Європейська солідарність» Вікторія Сюмар  вважає, що олігарх Ігор Коломойський почав мститися президенту Володимиру Зеленському за ухвалення закону про банки.

 

Як повідомляє «Україна молода», таку думку пані Сюмар висловила в коментарях журналістам в кулуарах Ради в середу ввечері.

 

За її словами, депутати «ЄС» проаналізували голосування обранців, які відбулися в парламенті після ухвалення так званого «антиколомойського» закону про банки під час позачергового засідання 13 травня.

 

«Хто як голосує, станом на сьогодні, на зараз. І можемо припустити, що один олігарх мститься сьогодні і займається розвалом владної коаліції в помсту за так званий банківський або "антиколомойський" закон. Тому що після його ухвалення, коли приїздив сюди президент Зеленський, якраз і почалися такі невдалі для владної коаліції голосування», - каже депутатка.

 

Пані Сюмар зауважила, що «дійсно, тепер Коломойський роздає своїм підопічним депутатам прямі вказівки щодо голосувань».

 

«Дуже цікаво, що це законопроєкти, спрямовані на підтвердження української позиції», - додала обраниця.

 

Наприклад, як зауважила нардепка, провалили голосування за постанову про визнання Радянського Союзу на рівні з нацистською Німеччиною винуватцем Другої світової війни, а також закон про оборонні закупівлі, який є дуже необхідним на тлі пандемії коронавірусу.

 

Як повідомляла «УМ», Рада змогла ухвалити «антиколомойський» закон про банки лише у присутності Зеленського і завдяки голосам фракцій «ЄС» та «Голос». Адже чимало «слуг» за цей закон не голосувало.