Микитась не сплатив заставу і зустрічається зі свідками

20:31, 08.05.2020
Микитась не сплатив заставу і зустрічається зі свідками

Максим Микитась грубо порушує умови запобіжного заходу.

Підозрюваний у заволодінні майном Нацгвардії скандально відомий забудовник Максим Микитась грубо порушує умови запобіжного заходу: досі не сплатив заставу і зустрічається зі свідками у справі.

 

Відтак, Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагає знову запроторити експрезидента компанії «Укрбуд» Микитася під арешт: змінити йому запобіжний захід із застави на тримання під вартою із можливістю внесення 100 млн гривень застави.

 

Як інформує «Україна молода», про це заявляє пресслужба САП у п’ятницю.

 

«Зважаючи на грубе порушення умов запобіжного заходу, 8 травня прокурор САП подав до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) клопотання про зміну запобіжного заходу. Про дату розгляду вказаного клопотання буде повідомлено додатково», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що Микитась порушив одне із зобов'язань, покладених на нього судом: зустрічався із двома свідками. ВАКС вирішив застосувати до нього штрафні санкції: стягнути внесену заставу в дохід держави і призначити нову. САП вимагала заарештувати Микитася, але ВАКС відмовив.

 

Максима Микитася підозрюють у заволодінні майном Нацгвардії на суму понад 81 мільйон гривень. У 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС, пізніше реорганізоване в Нацгвардію, та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати у житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

 

Але у 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від цих квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, який та ж компанія-забудовник зводила на околиці Києва, біля станції метро "Червоний хутір".

 

4 жовтня 2019 року Вищий антикорупційний суд обрав Микитасю запобіжний захід у вигляді застави в сумі 5,5 мільйона гривень. А вже 22 жовтня 2019 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду арештувала Микитася до 14 листопада і збільшила заставу як альтернативу з 5,5 до 80 мільйонів гривень. 25 жовтня 2019 року за Микитася внесли заставу.

 

Як повідомляла «УМ», 20 січня 2020 року Микитася зняли з рейсу при спробі вильоту з України.