Кличко підтримав Поворозника і хоче публічного слідства про хабар

18:45, 15.04.2020
Кличко підтримав Поворозника і хоче публічного слідства про хабар

Микола Поворозник розраховує на підтримку Віталія Кличка у справі щодо хабара.

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, якому закидають вимагання хабара, каже, що двічі розмовляв з приводу резонансних обшуків в його кабінеті з мером Києва Віталієм Кличком – увечері 14 квітня і вранці 15 квітня.

 

Як передає «Україна молода», у своїх постах у соцмережах і в коментарях окремим ЗМІ пан Поворозник повідомив, що відчув підтримку мера.

 

Пан Поворозник відзначив, що сприймає це все як провокацію і "готовий піти на детектор брехні, на очну ставку, дати публічно показання", щоб довести, що він не винен.

 

Тоді як мер Києва Віталій Кличко заявив, що якщо перший заступник голови КМДА Микола Поворозник винен, то він має відповісти, але слідство має бути відкритим та публічним.

 

«Я звертаюся до НАБУ оперативно розслідувати цю справу і дати відповіді на питання, що хвилюють суспільство. Ми всі чекаємо об’єктивного і справедливого розслідування, яке розставить усі крапки над І. Та відповідальності винних за законом. Хтось повинен сісти – або корумпований чиновник, або ті – хто фабрикував цю справу!», - сказав Кличко під час онлайн прес-конференції у середу.

 

Кличко підтвердив, що у Поворозника в кабінеті представники СБУ та Нацполіції проводили невідкладні слідчі дії. І додав, що головним принципом, за яким він став мером є нульова толерантність до корупції. За його словами, він не покривав і не буде покривати свого підлеглого. Але попередив, що це можуть бути "політичні ігри, щоб дискредитувати міську владу".

 

Сам Поворозник розповів, що обшук з виїмкою документів в його кабінеті тривав десь 1,5-2 години. Після чого він пробув у відділку поліції у вівторок ввечері з 21.00 до опівночі. Але його навіть не допитали, а лише дали повістку на допит у якості свідка на 17 квітня.

 

 Зранку 15 квітня заступник Кличка уже був на роботі, провів штаб по протидії коронавірусу.

 

За словами Поворозника, чоловіка, який, за даними поліції, нібито взяв гроші для нього, він знає давно – ще з часів армії, але не мав з них ніяких стосунків – ні дружніх, ні ділових – і бачився з ним "у кращому випадку мимоходом раз на рік і то не завжди".

 

І додав, що той був записаний до нього на прийом через приймальню, і вони справді бачились десь в районі 14-14:30 і мали розмову протягом 5 хвилин "на загальну тематику".  

 

Людину, яка нібито передавала йому гроші, за словами Поворозника, він не знає, оскільки не знає навіть, хто є фігурантом справи.

 

Складати повноваження чи йти у відпуску через скандал Поворозник не буде, бо, за його словами, "не має права": "Якби це пафосно це не звучало, сьогодні на мені лежить велика відповідальність – я відповідаю за медицину і керую штабом по ліквідації коронавірусу".

 

Як повідомляла «УМ», ввечері 14 квітня співробітники СБУ задокументували, що перший заступник голови КМДА Микола Поворозник через посередника нібито вимагав хабар у 125 тисяч доларів (більше 3 мільйонів гривень) від представника компанії-забудовника.