Ексрегіонал Вадим Новинський захворів на коронавірус

15:58, 15.04.2020
Ексрегіонал Вадим Новинський захворів на коронавірус

Вадим Новинський тісно спілкувався з намісником Лаври Павлом, який нині також хворий на коронавірус.

Колишній член Партії регіонів, нардеп і противник українського канонічного православ'я Вадим Новинський заразився коронавірусом

 

Сам Новинський зізнався, що його госпіталізували

 

"Відповідно до вимог МОЗ провести перевірку контактів людей, у яких виявлено COVID-19, сьогодні пройшов тестування. Після здачі аналізів тест на коронавірус дав позитивний результат", – написав Новинський.

 

При цьому він зазначив, що його стан у нормі і він не відчуває ніяких симптомів захворювання.

 

"Температура 36,8. Комп'ютерна томографія легень не визначила відхилень від норми. До повторного тестування лікарі поки обережні у висновках і прогнозах, але порадили кілька днів провести в стаціонарі під їх наглядом", – уточнив екс-регіонал.

 

"Щоб уникнути різного роду пересудів і спекуляцій я вирішив оголосити про це сам. Незалежно від остаточного підтвердження діагнозу маю намір дотримуватися всіх рекомендацій лікарів і режим ізоляції. Всі, з ким я контактував останнім часом, також пройдуть ретельне тестування", – написав Новинський.

 

Цікаво, що напередодні Вадим Новинський передав предстоятелю УПЦ МП Онуфрію 850 тисяч медичних масок, передає інформаційно-просвітницький відділ РПЦ в Україні  з посиланням на фонд Новинського

 

Маски планують безкоштовно роздаватися вірянам у парафіях Московського патріархату в усіх областях України «для забезпечення максимальної безпеки парафіян, які приймуть рішення взяти участь у святкових Великодніх богослужіннях».

 

Утім, чи справді у даному випадку йдеться про безпеку, коли частини з цих масок торкався хворий на коронавірус олігарх?

 

Як повідомляла УМ,  на початку квітня настоятель Києво-Печерської лаври митрополит Павло провів службу, на якій були присутні предстоятель УПЦ МП Онуфрій і політики, серед яких був перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофимов та нардеп Вадим Новінський.

 

Нині митрополит Павло захворів на коронавірус і перебуває в Олександрівській лікарні Києва. Наразі у Лаврі вже заховріло на коронавірус більше сотні насельників і паломників, померло щонайменше троє монахів.