Порошенко вимагає заборонити продаж державних земель

13:44, 30.03.2020
Порошенко вимагає заборонити продаж державних земель

Петро Порошенко категорично проти продажу державної землі. (Фото з ФБ-сторінки Ірини Геращенко)

"Європейська Солідарність" готова підтримати ухвалення закону про землю у тому випадку, якщо в документі буде передбачена заборона на продаж державної землі, а також інші поправки, які були запропоновані депутатами фракції з метою зробити ринок землі прозорим, доступним перш за все для дрібних фермерів, убезпечити його від надмірної концентраціі та відмивання сумнівних коштів.

 

Про це заявив п'ятий президент України і лідер фракції "Європейська Солідарність" Петро Порошенко.

 

"Європейська Солідарність" в цих умовах категорично проти продажу державної землі. Ми готові підтримати відкриття ринку землі для того, щоб власники земельних паїв, які є ними вже понад 20 років, мали можливість розпоряджатися своєю власністю. Але державна власність – 11,5 мільйонів державної землі, комунальна, муніципальна власність точно не має продаватися зараз в цих умовах", – зазначив він.

 

За словами Порошенка, зараз де-факто ультиматимумом є те, щоб поставити жорстку заборону продажу державної землі в цьому законі. Державна земля має в цих умовах залишатися державною без обмежень термінів.

 

Також п'ятий президент додав, що профільний комітет повинен розглядати поправки до закону про землю, і від його результатів залежатиме голосування на засіданні.

 

"Поки що нам сказали, що нарешті вирішили піти на зустріч і заборонити продаж державної і муніципальної землі, забезпечити перевірку чистоти коштів, які використовуються в ринку землі. Забезпечити запровадження земельного кадастру, всіх необхідних документів для захисту селян, для того, щоб через мінімальну ціну захистити інтереси людини в селі. І я твердо переконаний, що партія "Європейська Солідарність" доб’ється зазначених результатів і ми визначимося щодо голосування по цьому важливому закону", – наголосив Порошенко.

 

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада планує розглянути закон про землю, банки та інші законопроєкти.

 

ауважимо, що Україна може отримати від МВФ збільшене фінансування до 10 мільярдів доларів, яке буде включати в себе 5,5 мільярдів доларів по трирічній програмі та 4,5 мільярди допомоги для подолання коронавірусу.

 

24 березня Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді оновлений "антиколомойський" законопроєкт №3260 щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

 

Експрезидент Петро Порошенко наголосив, що Україні нині дуже важливо зберегти співпрацю з МВФ, умови якої не є обтяжливими для українців, а стосуються лише двох осіб – "президента і його давнього бізнес-партнера".