Путін оголосив довгі вихідні через коронавірус

21:07, 25.03.2020
Путін оголосив довгі вихідні через коронавірус

Через коронавірус Путін пропонує перенести голосування щодо поправок до Конституції РФ з 22 квітня на іншу дату.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що через ситуацію з коронавірусом, наступний тиждень у Росії буде «неробочий зі збереженням заробітної плати», як «довгі вихідні».

 

Про це Путін сказав у своєму зверненні до росіян в середу.

 

Працювати, за його словами, будуть тільки органи влади, банки, аптеки, транспорт та інші важливі для життєдіяльності інститути.

 

«Всіх рекомендацій треба дотримуватися, проявити дисципліну і відповідальність. І, повірте, найбезпечніше зараз – побути вдома. Прошу громадян з особливою увагою поставитися до рекомендацій лікарів і влади», – звернувся Путін.

 

Також президент РФ запропонував перенести на більш пізній термін (з 22 квітня – ред.) загальне голосування щодо поправок до Конституції.

 

«Вважаю, що голосування необхідно перенести на більш пізню дату. Оцінимо, як буде розвиватися ситуація і в регіонах, і в цілому по країні, і тільки спираючись на професійну думку, рекомендації лікарів, фахівців ухвалимо рішення про новий день голосування», – сказав Путін.

 

І запропонував індексувати допомогу з безробіття, ввести «кредитні канікули», податкове полегшення для малого і середнього бізнесу тощо.

 

За останню добу в Росії зареєстровано 163 нових випадки зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих зросла до 658 осіб. Більшість нових випадків зафіксували у Москві.