Аваков наполягає на «тотальному карантині»

12:46, 21.03.2020
Аваков наполягає на «тотальному карантині»

На даний момент у країні мають працювати тільки критично необхідні суб'єкти господарювання, незалежно від форм власності, вважає Аваков.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що найближчими днями обмежувальні заходи у зв'язку з коронавірусом COVID-19 стануть значно жорсткішими і наполягає на введенні "тотального карантину".

 

Свою позицію Аваков висловив у Facebook.

 

"У країні вже введені обмежувальні заходи. Вони будуть значно жорсткішими найближчими днями – це продиктовано необхідністю! Це потрібно робити!", - написав він.

 

"Потрібно виграти час, щоб зараз не піддавалися хвороби якомога більше українців. Кожен день не позамежної напруги нашої перехідної, кульгаючої медичної системи – важливий! І тому – тотальний повний карантин – моя позиція, про яку хочу просити кожного з вас і буду наполягати на ньому, згідно з моїми повноваженнями в органах влади.

 

На даний момент у країні мають працювати тільки критично необхідні суб'єкти господарювання, незалежно від форм власності!

 

Підприємства критичної промислової інфраструктури – інші повинні бути закриті і люди повинні бути вдома на карантині. Не звільнені, не відправлені за свій рахунок – на карантині! – про збитки і компенсації подумаємо і вирішимо пізніше, коли вживаємо!

 

Повинна бути проведена мобілізація ресурсів підприємств, організацій і установ та здійснено переорієнтацію окремих підприємств на виробництво необхідної продукції, такої як медпрепарати, обладнання.

 

Людям не виходити з дому, крім крайньої необхідності – це повинно стати жорстким правилом у найближчі дні! Заради тисяч і тисяч життів! Уряд, президентський штаб готує такі варіанти для вирішення. Моя позиція зробити це якомога раніше", - підсумував Аваков.

 

Як повідомляла УМ, режим надзвичайної ситуації запроваджено у місті Києві і Київській, Чернівецькій, Житомирській, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях.