Геній саксофона Андрій Бармалій зіграє великий імерсивний мистецький акт «До Ля»

17:24, 08.02.2024
Геній саксофона Андрій Бармалій зіграє великий імерсивний мистецький акт «До Ля»

Andrii Barmalii - кроссекторальний митець, композитор, перформер.

Андрій Бармалій – геній саксофона  і вільна людина. Ця небезпечна суміш, що завдає суб’єкту ран, польотів, самотності і катарсису, зробила музиканта і перформера не просто відомим у музичних колах, а незамінним і культовим.

 

Andrii Barmalii - кроссекторальний митець, композитор, перформер. Він досліджує і документує свій світ музикою - щирою, простою, іноді красивою.

 

Він  багато працював в   музичних командах, театральних перформансах – з останніх «Кабаре на кордоні» і «Місто Марії», співпрацював із гуртами «Циферблат»,Hyphen Dash та CHUBAREENE, «Тонка»,  грав джеми з Otoy, записував треки з Тонка, Ratmir Bilodid, гуртом Дно.

 

Протягом 2023  року створив десяток перформансів, музикував в рамках українських та міжнародних фестивалів. 1 вересня представив свій дебютний альбом autopotrtrack. і де звучать не колективні, а персональні композиції-висловлювання. 2023 року вийшов його перший кліп на композицію  «Я нормально», де музикант виступає ще і як перформер.

 

 

10 лютого на сцені Bel Etage Andrii Barmalii зіграє великий імерсивний мистецький акт “До Ля” з 6 частин, в якому обʼєднає 24 митці та мисткині,  серед яких Oleksandr Yavdyk, Khrystyna Kirik, Denis Arkharov, Yevhen Pugachov, Stanislav Diachenko, Maryan Karpinskyi.

 

 

“До Ля”

І. Поклик до мандрів, Andrii Barmalii (саксофон):

Andrii Barmalii - музичний алхімік або вчений. Подорожує незнаним простором, вступає в контакт з незрозумілими силами, ходить до драконів, конструює музикооживлятор. Бо музика - це магія. Або наука.

 

ІІ. Допомога сил надприродних, Andrii Barmalii x Oleksandr Yavdyk (саксофон, ударні):

Oleksandr Yavdyk музикує на барабанах, митець-стихія, багаторукий шива. Багато де був в музиці, знає багато стежок і як туди ходити, легко переміщується в різних вимірах. Герої переступають разом за “межу” - без смолтоків, через відкритість і свободу дій - мультікор, відверта розмова мовою музики.

 

ІІІ. Зустріч із жінкою, Andrii Barmalii x Oleksandr Yavdyk х Khrystyna Kirik (саксофон, ударні, препарований контрабас):

Krystyna Kirik - саундартистка, просвітниця, досліджує взаємодії та випадковості. Разом пізнають хаос - джерело життя всього, що живе, і смерть всього, що вмирає - щось не маніфестоване, безкінечний вирій можливостей та ймовірностей, в якому може щось відбутись або ні.

 

IV. Шлях випробувань, Andrii Barmalii x Oleksandr Yavdyk х Khrystyna Kirik х Denis Arharov (саксофон, ударні, контрабас, цифрове піаніно): шлях випробувань випробовує. Буквально. Вони борються з демонами так, щоб інші могли взагалі боротися з реальністю.

 

V. Апофеоз, Andrii Barmalii x Oleksandr Yavdyk х Yevhen Pugachov x Maryan Karpinskyi x Stanislav Diachenko (саксофон, ударні, гітара, гітара, бас):

 

VI. Свобода жити, 24 митця і мисткині:

Перехід вічності в час, розпад одного на двоє, а тоді на багато. Колискова Буття.

 

Українська інструментальна сцена давно не знала такого інтелектуального і чуттєвого музиканта. З Бармалієм усе ясно без слів. Тільки дихання і саксофон.

 

Вікторія ПРОНІНА