У Києві вшанують воїна та засновника «Мегамаршу у вишиванках» Андрія Бабінського

01:39, 16.08.2023
У Києві вшанують воїна та засновника «Мегамаршу у вишиванках» Андрія Бабінського

Андрій Бабінський популяризував вишиванку. (facebook.com/savchuk27)

Воїна та засновника «Мегамаршу у вишиванках» Андрія Бабінського, псевдо «Медик» вшанують у Києві на 9 добу після його загибелі у бою з окупантами на Запоріжжі, 16 серпня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив представник Громадської мережі ОПОРА Андрій Савчук.

 

«В середу 16 серпня минає 9 днів після загибелі Андрія в бою проти росіян. Просимо усіх долучитись до флешмобу та одягнути вишиванку на роботу, навчання чи просто на прогулянку містом в знак пам'яті про Андрія, який її популяризував все своє життя!», - написав пан Савчук.

 

За його словами, цього ж дня у Києві відбудеться захід пам'яті, на який закликають прийти у вишиванках:

 

18:30 - збір біля пам'ятника Ярославу Мудрому (м. Золоті Ворота)

19:30 - Стіна пам'яті полеглих за Україну (вул. Трьохсвятительська)

 

Після виступу кількох музичних виконавців, зокрема лідера гурту «Колір ночі» Михайла Бойко та Святослава Силенко, учасники вирушать до Стіни пам'яті, де вшанують Андрія Бабінського та усіх полеглих героїв в російсько-українській війні хвилиною мовчання та виконають Державний Гімн України.

 

«Також просимо ділитися вашими спогадами про Андрія на своїх сторінках у соціальних мережах – спільними світлинами та відео і тегати в дописах Мегамарш у вишиванках.

Ми обов’язково зберемо їх і поділимося з рідними та близькими Андрія», - йдеться у дописі.

 

Зауважимо, що із бойовим медиком Андрієм Бабінським попрощалися 11 серпня у рідному місті Сокиряни Чернівецької області.

 

У церемонії прощання, що відбувалась на Меморіальній площі Сокирян, взяли участь понад 500 осіб, серед яких учасники російсько-української війни, жителі міста Сокиряни, побратими, громадські активісти, керівництво Сокирянської міської ради, українське духовенство.

 

 

Поховали воїна Андрія на Центральному міському цвинтарі міста Сокиряни. Згідно останньої волі Андрія на прощання лунала пісня «Яворина».

 

Як повідомляла «УМ», 8 серпня засновник «Мегамаршу у вишиванках», воїн 80-ї ОДШБр Андрій Бабінський поліг у бою з російськими окупантами під містом Оріхів на Запоріжжі.

 

Андрій Бабінський також був одним із популяризаторів гри “Криївка” – патріотичної альтернативи “Мафії”, був співорганізатором низки культурно-мистецьких подій Києва та інших міст: концертів, фестивалів, лекторіїв, кінопоказів, етновечірок та квартирників, де гуртувалась патріотична молодь.