Поліція Києва розслідує факт руйнування об’єкту на території Лаври

14:34, 13.04.2023
Поліція Києва розслідує факт руйнування об’єкту на території Лаври

Поліція розслідує діяльність московських попів на території Києво-Печерської лаври. (Фото ПЦУ)

Слідчі поліції Києва відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного руйнування об’єкту на території Києво-Печерської лаври.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє ГУНП у Києві в соцмережах у четвер.

 

Зазначається, що до поліції звернулися представники Міністерства культури із заявою щодо виявлення пошкоджень та руйнувань одного із корпусів.

 

На даний час правоохоронці з’ясовують усі деталі та збирають докази протиправних дій.

 

«Працівники мінкульту зафіксували аварійний стан приміщення на території Києво-Печерської лаври, непридатний для експлуатації та такий, що має явні ознаки руйнування», - повідомляють правоохоронці столиці.

 

Відтак, слідчі Печерського управління поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 298 Кримінального кодексу України - умисне незаконне знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини чи їх частин.

 

Санкція статті передбачає штраф від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

 

Наразі тривають слідчі дії з метою притягнення винних до відповідальності.

 

Як повідомляла «УМ», комісію Мінкульту з приймання-передачі державного майна Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра» довго не пускали до так званої Нижньої Лаври, звідки ще не пішли московські попи.

 

Через перешкоджання роботи комісії Мінкульту в Києво-Печерській Лаврі було подано заяву в поліцію.

 

Втім, 12 квітня Комісія нарешті почала роботу в Києво-Печерській Лаврі. Її представники були вражені наслідками користування святинею представниками УПЦ МП.