Фестиваль у Моринцях: шумітиме Go-A, а науковець розкаже про муз Шевченка

18:28, 20.08.2021
Фестиваль у Моринцях: шумітиме Go-A, а науковець розкаже про муз Шевченка

Команда фестивалю. (Фото надані організаторами)

Практично у всіх українців є ще останній шанс вскочити в останній «вагон» - і відчути дух знакового драйвового фестивалю Ше.Fest, який відбудеться 21-22 серпня у селі Моринці у Звенигородському районі Черкащини.

 

Про це повідомляє «Україна молода», яка вдруге є інформаційним партнером фестивалю.

 

Організатори, які провели перший фест у 2014-му, присвятивши його 200-літтю геніального Тараса Шевченка, обіцяють  запалити романтичні зірки над кобзаревою землею, адже цього року тема фестивалю - кохання.

 

І тисячі тих, хто відвідував у попередні роки Ше.Fest, не сумніваються, що обіцянки справдяться.

 

«Фестивалю 7 років, і якби він був дитям, то вже би знав не один вірш Шевченка напам'ять. І любив би його – це безсумнівно», - коментує Юлія Капшученко, засновниця фестивалю.

 

Гаслом дводенного фесту цього року є слова з вірша Тараса Шевченка: «Кохайтеся, чорнобриві!» І кожен у них може вкладати своє значення. А фестивальний їхній зміст – учергове, умовно кажучи, «зняти з Шевченка кожуха» і показати його постать та українство загалом цікавим і креативним.

 

Скажімо, Марина Науменко - молода майстер цифрової науки, створить психологічний портрет Тараса Григоровича через призму цифрології та поділиться своїми спостереженнями у Моринцях.

 

Завідувач літературно-меморіальним будинком-музеєм  Шевченка  у Києві на Пріорці (це нині відгалуження від майдану Незалежності) Мирон Гордійчук, який є науковим консультантом фестивалю, розкаже для всіх бажаючих про жінок та муз харизматичного патрона фесту.

 

До того ж на одній зі сцен виступатиме молодий і запальний Кобзар, щоправда, ім’я його Віталій. Він  - бард і займається кобзарюванням, автор просвітницького youtube-каналу «Кобзарі».

 

Працюватиме традиційно кілька локацій. На Просвітницькій галявині відбудуться гутірки, поетичні та музичні виступи відомих українських науковців, письменників, громадських діячів та виконавців. Зустрітися можна буде, зокрема, із Василем Шкляром, Ларисою Ніцой,  Дмитром Лінартовичем, Сашком Лірником.

 

Традиційно організовують  поетичний Ше.Батл з визначенням найкращого Ше.Поета фестивалю. Щоби стати його учасником, треба попередньо зареєструватися за посиланням на сторінці фестивалю у Фейсбуці. 

 

Любителі театральної сцени зможуть побачити прем’єру вистави "Шевченко. Остання любов" драматургині та режисерки Ольги Анненко – про взаємини письменника і художника з Марко Вовчок. На фестивалі діятимуть дитяча галявина, ярмарок майстрів, фудкорт та наметове містечко. А для молодих та непосидющих учасників організовують командні змагання Ше.Games.

 

 

Хедлайнери першого дня фестивалю – неймовірні, шалені, круті та просто улюблені Go-A Band, учасники цьогорічного Євробачення. Приїдуть шуміти на Ше.Fest 2021, бо знають, що Шевченко – це любов!

 

На головній музичній сцені  також виступатимуть гурти  Оt Vinta, «Зграя», «Нумер 482», Banderas Blues Band, Kalush, «Один в Каное», «Тінь Сонця». Своєю творчістю гостей також  надихатиме і  дивуватиме запальна  заслужена Руслана Лоцман. Дводенну програму локації завершать «Шпилясті кобзарі».

 

Цьогоріч, окрім стандартної музичної фестивальної сцени,  організовується ще й ніч акустичної музики: співатимуть у суботу аж до третьої години ночі!

 

Окрім того, для всіх охочих будуть проводитись екскурсії Тарасовими місцями.

 

Ше.Fest – це любов! Не прогавте! Любіть Україну, її історію і знакових постатей, які були харизматичними і креативними. Вхід на всі події безкоштовний.

 

А ще організатори усі роки поспіль вчать  молодь відпочивати тверезо. Саме тому у Моринцях в дні Ше.Fest'у заборонено продавати та вживати алкогольні напої.

 

Читайте також: Як Україна відзначатиме 30-річчя Незалежності.