Бенефіс до ювілею: Ганна Довбня зіграла у «Сорочинському ярмарку»

18:35, 16.07.2021
Бенефіс до ювілею: Ганна Довбня зіграла у «Сорочинському ярмарку»

Ганна Довбня у ролі Хіврі. (Фото надане театром)

Заслужена артистка України Ганна Довбня відзначила ювілей, зігравши на сцені Національної оперети України у виставі «Сорочинський ярмарок».

 

Колоритна і яскрава акторка перевтілилася в  одну з улюблених героїнь – Хіврю. На головній сцені театру повсякденне життя нагадувало запальне шоу з веселими піснями, танцями, щирим коханням, жартами і гоголівською містикою, а в атмосфері панувала особлива атмосфера свята.

 

Ганна Довбня закінчила консерваторію, її  викладачами були Сергій Шутько та Володимир Шейко. Працює у Національній опереті України понад два десятиліття.

 

На сцені вона сміливо перевтілюєтеся, докорінно змінюючись у нових ролях:

 

Ганна з «Веселої вдови» Ф. Легара, Розалінда у «Летючій миші» Й. Штрауса, Теодора в «Містері Ікс» І. Кальмана, Цецилія у «Графині Маріца» І. Кальмана, Мірабелла та Чіпра у «Циганському бароні» Й. Штрауса, Єнта у «Скрипалі на даху» Дж. Бока, Химка в мюзиклі «За двома зайцями» В. Їльїна та В. Лукашова, Хівря у «Сорочинському ярмарку» О. Рябова, Ханума в однойменному мюзиклі Г.Канчелі, Аліса Байнекі у «Сімейці Аддамсів» Е. Ліппа, Британія у прем’єрному мюзиклі «Доріан Ґрей» М. Варконі та багатьох інших.

 

Кожна з ролей демонструє високу віртуозну майстерність артистки, глибоку палітру емоцій та відданість сцені.

    

«Бракує слів, щоб сповна описати пережиті емоції. Вони надзвичайно приємні. Я безмежно щаслива і задоволена від свята, яке мені подарувала доля, колектив, мої рідні, знайомі і глядачі! Стільки квітів і привітань у моєму житті ще не було! А коли після вистави для мене заспівали «Многая літа», то я не змогла стримати сліз щастя. Було дуже душевно і зворушливо», – поділилася враженнями заслужена артистка  України Ганна Довбня.

 

Серед глядачів, які завітали на «Сорочинський ярмарок», були рідні та друзі Ганни Довбні. Особливою гостею стала трирічна онучка, яка вперше відвідала виставу великої сцени, а по завершенні вийшла з квітами на сцену, аби привітати ювілярку.