Перше освітнє радіо для учнівської молоді презентували в Києві

12:52, 06.07.2021
Перше освітнє радіо для учнівської молоді презентували в Києві

З 1 вересня столичні школярі зможуть спробувати себе у радіожурналістиці.

У Києві на фестивалі Atlas Weekend презентували перше онлайн радіо «П.О.Р.Ш.» для учнівської молоді міста.

 

Як інформує УМ, про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський на офіційному сайті столичної держадміністрації.

 

У тестовому режимі радіо запустили ще у квітні.

 

Під час презентації радіо «П.О. Р.Ш.» слухачів ознайомили із новою концепцією шкільного радіомовлення, де кожен зможе стати новою зіркою радіоетеру.

 

Абревіатура назви «П.О.Р.Ш.» розшифровується як перше онлайн-радіо «Школа». Сам проєкт ініційований КНП «Освітня агенція міста Києва».

 

Валентин Мондриївський зазначив, що вже з 1 вересня столичні школярі зможуть спробувати себе у радіожурналістиці. З дітьми працюватимуть професійні радіоведучі, медіапсихологи та медіаексперти, які ділитимуться своїм досвідом та порадами.

 

Усі охочі матимуть можливість дослідити механізми створення інформаційних потоків, розробляти власні авторські програми та складати музичні підбірки. Окрім того, школярів навчатимуть медіаграмотності, критичному мисленню, а також розкажуть про основи журналістської етики, – розповів директор КНП «Освітня агенція міста Києва» Бадрі Лолашвілі.

 

Також Бадрі Лолашвілі розповів, що найближчим часом, в етері радіо «П.О.Р.Ш.» з’явиться блок новин, завдяки якому можна буде дізнатися й про найактуальніші освітні події Києва.