Українська мова вперше стала переважною для читання – Шмигаль

18:54, 26.06.2021
Українська мова вперше стала переважною для читання – Шмигаль

Денис Шмигаль купує книжки на Книжковому Арсеналі.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що згідно з даними Українського інституту книги у 2020 році українська мова вперше стала переважною для читання серед громадян.

 

На його думку, це свідчить, що попит на українську книгу продовжує зростати. Втім, за кількістю видань на одну людину Україна значно поступається сусіднім країнам. Тож цю ситуацію має виправляти уряд, вважає глава Кабміну.

 

Як повідомляє Україна молода, про це пан Шмигаль сказав, відвідуючи десятий Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» у суботу.

 

 

«Долучився до атмосфери Книжкового Арсеналу — міжнародного літературного фестивалю. Цьогоріч подія знакова, адже проводиться вдесяте. Мав нагоду поспілкуватися з учасниками, гостями та придбати цікаві видання», - написав Денис Шмигаль у соцмережах.

 

 

За його словами, йому приємно спостерігати, як українці різного віку все більше виявляють інтерес до читання.

 

«У цьому контексті такі фестивалі, як Книжковий Арсенал є не лише місцем для відпочинку, але й заходом, що популяризує літературу та підтримує українське книговидання», - підкреслив прем'єр.

 

 

Як повідомляла «УМ», Книжковий Арсенал закриє концертом гурт «Жадан і Собаки».

 

Нагадаємо, що Х Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» відкрився 23 червня у Києві. Свою книжкову продукцію презентують 145 видавництв, заплановано майже 300 подій.

 

У перші дні журі обрало найкрасивішою книгою у номінації "Візуальна книга" в 2021 році видання «НАРБУТ. Студії. Спогади. Листи (Реконструкція знищеного 1933 року "Нарбутівського Збірника")», яке підготувало видавництво "Родовід".