Національна опера відновлює роботу 4 травня

18:05, 03.05.2021
Національна опера відновлює роботу 4 травня

Балет «Грек Зорба»: Марина - Олена Філіп’єва. (Фото О.Орлової)

Після суворо карантинного періоду в Києві Національна опера України 4 травня відновлює свою роботу.

 

Глядачі нарешті зможуть почути улюблені партії  однієї з кращих Кармен Європи - Анжеліни Швачки.  У балеті «Грек Зорба» танцюватиме Олена Філіп’єва (Марина), а в  «Жізелі» - Анастасія Шевченко (Мірта) та Олексій Потьомкн (Альберт).

 

В афіші також два знакових Гала-концерти - Gala Italia та Gala Europa за участі провідних артистів. Два вечори радуватиме своїм сопрано Людмила Монастирська.

 

Розпочинють завершальний місяць весни 4 травня два яскраві одноактні балети «Кармен-сюїта» (Жорж Бізе – Родіон Щедрін) та «Шехеразада» (М.Римський-Корсаков).

 

Витончена «Жізель» у балетному репертуарі - 6 травня; ода красі людських почуттів  «Раймонда»  - 8 травня;  «Грек Зорба»  - 13 травня  та романтичний «Корсар»  - 16 травня. Заплановані і «За двома зайцями» (18 травня), наступного дня «Попелюшка»  та «Лебедине озеро» (20 травня).

 

Шанувальники опери матимуть нагоду послухати такі світові шедеври:

 

5 травня - «Кармен» Ж.Бізе. У титульній партії одна з кращих Кармен Європи - Анжеліна Швачка. 

 

7 травня - «Флорія Тоска» Дж.Пуччіні  - довгоочікуваний дебют Валентина Дитюка в партії Маріо Каварадоссі. Також у головних ролях: Оксана Крамарєва (Флорія Тоска), Геннадій Ващенко (Барон Скарпіа), Олександр Мілєв (Чезаре Анджелотті) та інші.

 

14 травня – «Фауст» Ш.Гуно за участі Тараса Штонди та Лілії Гревцової.

 

Для поціновувачів української опери, зокрема і дітей та  юнацтва, які вивчають вітчизняну класику, -   9 травня  «Наталка Полтавка» Миколи Лисенка.

 

Головний режисер Національної опери Анатолій Солов’яненко акцентує, що заплановано дебюти солістів театру також у  виставах:

 

Андрія Маслакова (капітан Цуніга, «Кармен», 5 травня);

Сергія Ковніра (Мефістофель) та Дмитра Іванченка (Фауст в однойменній опері, 14 травня);

Ігоря Євдокименка (Марсель) та Тамари Калінкіної (Мюзетта, «Богема», 26 травня).

 

Усього в травневій афіші вісім оперних постановок. 28 травня покажуть «Севільського цирульника»,  прем’єрні покази якого відбулися два роки тому.

 

Також на киян та гостей столиці очікують два грандіозні Гала-концерти: Gala Italia  - перенесений  з березня на 11 травня та Gala Europa  - 15 травня, приурочений Дню Європи.

 

У концертній програмі Гала-Європа та виставі «Набукко» (29 травня), присвяченій пам‘яті видатного українського співака Івана Пономаренка, візьме участь Людмила Монастирська.

 

Квитки на вистави, придбані до оголошення жорсткого карантину у ‘Києві, дійсні, повідомляє пресслужба Національної опери.

 

Каси у  приміщенні театру по вул. Володимирській, 50 розпочали роботу 1 травня.  Нині можна придбати квитки  на вистави, дати показу яких до 16 травня включно. Наступні з’являться трохи пізніше.

 

Розміщення глядачів у залі здійснюється відповідно до діючих карантинних вимог.

 

Також незмінними  упродовж корона вірусного періоду залишаються обов‘язкове дотримання глядачами маскового режиму та соціальної дистанції, а заходячи до театру необхідно пройти температурний скринінг.

 

З квітами для улюблених артистів теж доведеться зачекати до кращих часів.