Христос Воскрес 12 голосів: Пономарьов записав із зірками унікальний піснеспів, відео

19:12, 02.05.2021
Христос Воскрес 12 голосів: Пономарьов записав із зірками унікальний піснеспів, відео

Концептуальний піснеспів «Христос Воскрес» Олександра Пономарьова з колегами набув шаленої популярності. (Фото з ФБ-сторінки Олександра Пономарьова)

Відомий український співак Олександр Пономарьов разом із зірками українського шоу-бізнесу і іноземними колегами записали 12 мовами і представили шанувальникам  концептуальний піснеспів «Христос Воскрес» до свята Великодня.

 

Як інформує Україна молода, відео було представлено напередодні на YouTube-каналі Пономарьова.

 

Вже за добу, на Великдень піснеспів набув шаленої популярності. Станом на вечір неділі його переглянуло близько 900 тисяч осіб.

 

«Христос Воскрес! Ми на першому місці в трендах YouTube! Дякую всім причетним! Зі Святом!», - написав Олександр Пономарьов у соцмережах.

 

Разом із автором ідеї і музики у записі і зйомках піснеспіву взяли участь  українські зірки Віктор Павлик, Тоня Матвієнко, Оля Цибульська, Віталій Козловський, Тарас Тополя, Арсен Мірзоян, Наталія Холоденко, Злата Огнєвіч, DZIDZIO, а також оперний співак Хе Му і настоятель монастиря в Грузії схиархимандрит отець Серафим.

 

 

Зазначається, що "Христос Воскрес" виконують у всьому світі, але під різну музику. Зараз же Пономарьов створив єдину мелодію на всіх.

 

Це стало першим у світі уніфікованим великоднім піснеспівом "Христос Воскрес", слова якого не змінювалися сотні років. Подібна практика раніше ніким не використовувалася.

 

Артисти співали у супроводі оркестру та хору заслуженого академічного ансамблю пісні і танцю ЗСУ, дитячого хору Art music school ZABAVA, та під звуки бандури Марини Круть.

 

 

Спів починається українською, а далі продовжується арамейською, китайською, італійською, турецькою, польською, англійською, грузинською, іспанською, грецькою, французькою та старослов'янською мовами.

 

У фіналі теж звучить українська - вже хором. Твір триває близько семи з половиною хвилин.

 

 

Читайте також: Як захисники України зустріли Великдень на передовій.