Шоу на День Незалежності: DZIDZIO і Сергій Міхалок стали «заслуженими артистами України», фото

13:16, 24.08.2020
Шоу на День Незалежності: DZIDZIO і Сергій Міхалок стали «заслуженими артистами України», фото

Українці розкритикували музичну частину урочистостей з нагоди Дня Незалежності, як "шароварщину" і несмак. Тоді як президенту Зеленському все дуже сподобалося. (Фото Офісу президента і Укрінформ)

Президент Володимир Зеленський присвоїв почесні звання "Заслужений артист України" білоруському виконавцю, екслідеру гурту "Ляпис Трубецкой", солісту гурту Brutto Сергію Міхалку та українському співакові та режисеру Михайлу Хомі, відомому як DZIDZIO.

 

Як повідомляє «Україна молода», нагородження артистів шоу-бізнесу відбулося під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності на Софійській площі у Києві у понеділок.

 

Перед святковим виступом президента Михайло Хома DZIDZIO виконав гімн України.

 

 

Пізніше, вручаючи нагороду, Зеленський сказав Хомі: "Я тебе вітаю. Гімн, звичайно, це вищий пілотаж".

 

Тоді як нагороджуючи Міхалка (з яким тиждень тому зробив спільне селфі), президент сказав: "Дякую тобі, ти молодець".

 

Крім того, орденом за заслуги 3 ступеня нагороджено першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова. Ведучий церемонії зазначив, що Джелялов наразі перебуває в тимчасово окупованому Криму, і нагороду йому буде передано.

 

 

Зауважимо, що офіційна урочиста церемонія відзначення 29-ї річниці Незалежності України на Софійській площі у Києві завершилася музичним попурі з українських пісень різних років у виконанні відомих артистів.

 

 

У соцмережах розкритикували музичну частину урочистостей, як "шароварщину", "поющіє труси" і несмак.

 

 

Тоді як президенту Зеленському все дуже сподобалося, він пританцьовував, радо вітав колиніх колег по шоу-бізнесу і почувався природньо у цій тусовці. 

 

 

Мовляв, напівроздягнені співачки не надто серйозно поставилися до державного свята Незалежності в країні, яка воює. Тим більше, що окремі тексти пісень не відповідали атмосфері урочистостей, а швидше, відповідали рівню вечірки у клубі чи корпоративу в ресторані.

 

 

Наприклад, Оля Полякова співала про "Шльопки" на День Незалежності. А Андрій Данилко "Верка Сердючка" виїхав на Софійську площу із трупою на імпровізованому поїзді. 

 

 

Уривки з пісень виконували низка українських співаків, зокрема, Джамала, Олександр Пономарьов, Ніна Матвієнко, Тарас Тополя, Потап, Олег Вінник, Monatik, Ірина Білик, Руслана, Тіна Кароль, Наталія Могилевська та інші.

 

 

Пісні звучали здебільшого українською мовою, також виконали й кілька російськомовних уривків.

 

 

До речі, під час урочистостей Зеленський оголосив про заснування двох нових премій: імені Бориса Патона (за внесок у розвиток науки) та імені Мирослава Скорика (за внесок у розвиток музичного мистецтва).

 

«З нами немає двох геніїв сучасності, з якими нам усім пощастило жити в один час... двох великих українців, які, на превеликий жаль, пішли від нас цього року. Це два герої України — Мирослав Скорик та Борис Патон. Я направив до уряду листи щодо заснування двох премій», — зазначив президент.Деталі: Перед виступом президента до Дня Незалежності Михайло Хома виконав гімн України.

 

Зауважимо, що незадовго до шоу, під час виступу, Зеленський заявив, що відповідальні за здачу українських територій "будуть давати свідчення".

 

Тоді як попередній президент Петро Порошенко в День Незалежності України вшанував із соратниками пам’ять загиблих українських військових.