Енніо Морріконе помер на 92-му році життя

10:42, 06.07.2020
Енніо Морріконе помер на 92-му році життя

Легендарному італійському композитору Енніо Морріконе був 91 рік.

Легендарний італійський композитор Енніо Морріконе помер на 92-му році життя у одній з клінік Риму в ніч на понеділок, 6 липня.

 

Причина смерті оскароносного музиканта – наслідки падіння.

 

Як передає «Україна молода», про смерть Морріконе повідомляють італійські і світові ЗМІ.  

 

Сім’я композитора вже оголосила, що похорони будуть проходити в приватній формі.

 

Енніо Морріконе — італійський композитор, аранжувальник і диригент. В основному писав музику для кінематографу і телебачення.

 

У США Морріконе написав музику для фільмів таких відомих режисерів, як Роман Поланскі, Олівер Стоун, Брайан Де Пальма.

 

У 2007 році Енніо Морріконе отримав спеціальну нагороду "Оскар" за внесок у кіномистецтво, а у 2016 – за найкращу музику до стрічки " Мерзенна вісімка".

 

У грудні 2011 року Морріконе виступав у Києві з концертом «Музика з фільмів» за участю Національного ансамблю солістів Київської камерати, Чоловічого хору Ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України та академічного студентського хору «ANIMA».

 

Як повідомляла "УМ", у 2013 році Морріконе знову приїздив до України і диригував симфонічним оркестром із двохсот музикантів на сцені Палацу "Україна". 

 

 

Італійськийкомпозитор, аранжувальникідиригент Енніо Морріконе народився 10 листопада 1928 року в Римі, в родині професійного джазового трубача Маріо Морріконе і домогосподарки Лібери Рідольфі. Він був найстаршим з п'яти дітей.

 

Коли Енніо виповнилося 9 років, він вступив до консерваторії Святої Цеціліі в Римі, де провчився загалом 11 років, отримавши 3 дипломи — по класу труби в 1946 році, по класу оркестру (фанфар) в 1952 році й за класом композиції в 1953 році.

 

Коли Енніо виповнилося 16 років, він зайняв місце другої труби в ансамблі Альберто Фламіні, в якому колись грав його батько. Разом з ансамблем Енніо підробляв, граючи в нічних клубах та готелях Риму. А роком пізніше Морріконе влаштувався в театр, де пропрацював один рік музикантом, а потім три роки композитором. У 1950 році він почав аранжувати пісні популярних композиторів для радіо. Обробкою музики для радіо та концертів він займався до 1960 року, а в 1960 році Морріконе почав аранжувати музику для телешоу.

 

Писати музику до фільмів Енніо Морріконе почав лише в 1961 році, коли йому було вже за 30. Він почав з італійських вестернів, з жанру, з яким тепер міцно асоціюється його прізвище.

 

Широка популярність прийшла до нього після роботи над фільмами його колишнього однокласника, режисера Серджіо Леоне. Творчий союз режисера і композитора Леоне і Морріконе часто навіть порівнюють з такими відомими дуетами, як Ейзенштейн і Прокоф'єв, Хічкок і Херрманн. Пізніше музику Морріконе для своїх фільмів побажали замовити Бернардо Бертолуччі, П'єр Паоло Пазоліні, Даріо Ардженто та багато інших.

 

З 1964 року Морріконе працював у звукозаписної компанії «RCA», де аранжував сотні пісень для таких знаменитостей, як Джанні Моранді, Маріо Ланца, Міранда Мартіно та інших.

 

Ставши відомим у Європі, Морріконе був запрошений для роботи в голлівудському кінематографі.