Виробник Taurus у Німеччині зупинив виробництво через відсутність замовлень

00:51, 31.03.2024
Виробник Taurus у Німеччині зупинив виробництво через відсутність замовлень

Пан Готтшильд каже, що це виклик для промисловості ФРН, коли виробництво переривається, як у випадку з Taurus. (piegel.de)

Збройова компанія MBDA, яка є виробником ракет Taurus, змушена зпинити виробництво, оскільки оборонна промисловість не має права виробляти запаси без замовлень.

 

Відтак, компанія наполягає на якнайшвидшому ухваленні рішень Федеральним урядом щодо замовлень для промисловості.

 

Як інформє Україна молода, про це повідомляє Spiegel.

 

Йдеться про спільне підприємство Airbus, BAE Systems і Leonardo, яке також виробляє і крилаті ракети Taurus, і зенітні ракети Patriot,

 

Так, керівник німецької дочірньої компанії Томас Готтшильд заявив: "Ми можемо зробити це набагато краще і швидше тут, в Німеччині".

 

І додав, що ракети Taurus більше не вироблятимуться, оскільки оборонна промисловість не має права виробляти запаси без замовлень.

 

"Це виклик для нашої промисловості, коли виробництво переривається, як у випадку з Taurus. У таких випадках наші постачальники, які часто є малими та середніми компаніями, зупиняють виробництво", – зазначив пан Готтшильд.

 

З новими замовленнями постачальникам доведеться спочатку переорієнтуватися і забезпечити себе, наприклад, сировиною. Зважаючи на високий попит у всьому світі, існують вузькі місця, особливо щодо сировини для вибухових речовин.

 

"Збройова промисловість потребує базового завантаження виробництва, – сказав зброяр. - Цього достатньо для того, щоб мати сенс підтримувати ланцюги поставок, підтримувати випробувальне обладнання на сучасному рівні і підтримувати компетентність працівників".

 

Як позитивний приклад він навів замовлення від кількох земель на 1000 ракет Patriot, над якими працює MBDA і які будуть вироблені її американським партнером Raytheon в Шробенхаузені: "Ми поставимо перші ракети Patriot протягом трьох років".

 

Водночас колишній федеральний президент Німеччини Йоахім Гаук все ще сподівається, що канцлер Олаф Шольц перегляне свою відмову від постачання крилатих ракет Taurus в Україну.

 

"Я не бачу, щоб Taurus втягував нас у війну. Відповідні експерти з міжнародного права та військові експерти також не бачать, – сказав Гаук. - Не всі в уряді та Соціал-демократичній партії згодні з канцлером Шольцем. Але він має повноваження давати директиви".

 

Як повідомляла "УМ", на Берлін зростає тиск з боку Лондона та Парижа через відмову Шольца передати Україні ракети Taurus.