Урсула фон дер Ляєн передала 50 позашляховиків для правоохоронців на фронті, фото

17:51, 24.02.2024
Урсула фон дер Ляєн передала 50 позашляховиків для правоохоронців на фронті, фото

Для Нацполіції передбачено 30 позашляховиків, для Офісу генпрокурора – 20. (Фото МВС та Офісу генпрокурора)

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн передала 50 новеньких позашляховиків Toyota 4x4 Prado українським правоохоронцям – поліцейським та прокурорам, які служать у прифронтових регіонах.

 

Церемонія передачі ключів від авто відбулася за участі генпрокурора Андрія Костіна, міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка і очільника Нацполіції Івана Вигівського на Софійській площі Києва в суботу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють МВС та Офіс генпрокурора.

 

Зазначається, що для Національної поліції передбачено 30 позашляховиків, для Офісу генпрокурора – 20.

 

 

«Я рада передати Національній поліції і Офісу генерального прокурора ці автомобілі. Я знаю, що ви робите величезну роботу для безпеки і стабільності на територіях, які звільняються, і я хочу, щоб ці автомобілі допомагали вам у роботі. Ще я дякую за хоробрість українському народу – чоловікам і жінкам. Дякую за те, що ви робите», - сказала пані Урсула.

 

Глава МВС Ігор Клименко подякував президентці Єврокомісії за підтримку та допомогу.

 

 

А Генпрокурор Андрій Костін назвав символічним візит Урсули фон дер Ляєн в Україну саме в цей день - другу річницю повномасштабного вторгнення держави-агресора.

 

"Сьогодні, у другу річницю початку повномасштабного вторгнення росії, значення непохитної підтримки та відданості наших європейських друзів складно переоцінити. Щиро вдячний Президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн за цей потужний жест солідарності з Україною", - сказав генпрокурор.

 

За його словами, передані автомобілі будуть дуже корисними в роботі українських поліцейських та прокурорів, які збирають докази воєнних злочинів рф.

 

 

 Як повідомляла «УМ», президент України Володимир Зеленський, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, а також прем’єр-міністри Італії, Бельгії та Канади - Джорджа Мелоні, Александр Де Кроо та Джастін Трюдо взяли участь у церемонії в селищі Гостомель на Київщині, звідки російські окупанти планували «захопити Київ за три дні» два роки тому.