Україна і США вперше спільно проінспектували надану зброю

17:48, 20.01.2024
Україна і США вперше спільно проінспектували надану зброю

Українські та американські інспектори перевірили три основні позиції: серійні номери, технічний стан та умови належного зберігання . (Фото Міноборони України)

Представники України та США провели першу спільну інспекцію наданої американськими партнерами зброї в одній з військових частин.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міноборони України в суботу.

 

Зокрема, Служба внутрішнього аудиту Міністерства оборони та представники ЗСУ спільно з представниками відділу оборонного співробітництва посольства США провели перевірку озброєння та майна, наданого американськими партнерами.

 

«Забезпечення доступу до місць зберігання, відкритість та систематичні спільні інспекції - це конкретні заходи, які ми вживаємо для посилення прозорості і зміцнення довіри у відносинах з партнерами», — прокоментував заступник міністра оборони Юрій Джигир.

 

 

Українські та американські інспектори перевірили три основні позиції: серійні номери, технічний стан та умови належного зберігання (безпека та охорона).

 

"Наразі триває обробка інформації. Під час спільної роботи зауважень з боку представників США не було", - йдеться в повідомленні.

 

 

У Міноборони додали, що спільні інспекції щодо кінцевого використання наданої партнерами зброї триватимуть.

 

І нагадують, що концепцію самозвітування країни-партнера з кінцевого використання ініційовано та підписано Міністерством оборони 27 листопада 2023 року.

 

Як повідомляла "УМ", план спільних фізичних перевірок зброї на перше півріччя 2024 року узгоджено з американською стороною 14 грудня 2023 року.