Нерухомість за 1 млн доларів: Арестович придбав будинок у США

06:50, 17.01.2024
Нерухомість за 1 млн доларів: Арестович придбав будинок у США

За даними адвоката, за три роки участі в українській політиці Арестович накопичив близько 1 мільйона доларів, частина коштів - незаконні, саме стільки ексраднику обійшовся американський будинок

Скандальний ексрадник Офісу президента України Олексій Арестович придбав собі будинок у США. Його особняк знаходиться в одному з найбагатших штатів, у Каліфорнії. Нерухомість була куплена, зокрема, за незаконно зроблені кошти.

 

Як інформує УМ, про це повідомив адвокат Василь Костюк на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

За даними його джерел, американська нерухомість обійшлася Арестовичу в понад 1 мільйон доларів.

 

"Протягом останнього часу Олексій Арестович став відомий своїми проросійськими настановами та сумнівними зв'язками, які він плідно використовує для впливу на українське суспільство. За моїми даними, він активно годується з рук росіян останній рік. Це очевидно, адже саме в кінці року він публічно захоплювався пресконференцією путіна. В інтерв'ю російській опозиційній журналістці Юлії Латиніній він заявляв, що Україна та росія мають помиритися, та пред’явити власні вимоги до західних країн. Досить дивна вимога, як для власника нерухомості в одній із західних країн", - пише адвокат.

 

Костюк зазначає, що за три роки участі в українській політиці, Арестович накопичив близько 1 мільйона доларів, частину з якого становлять неофіційні доходи, отримані шляхом уникнення оподаткування. Дохід ексрадника також включає гроші від капіталізації ютуб-каналу, з якого теж не були сплачені податки.

 

"Щоб уникнути оподаткування, Арестович використовував конвертаційні центри, що є механізмом відмивання грошей. Важливо також взяти до уваги, що обхід від оподаткування, виїзд з країни цілого полковника в час війни свідчить про низьку морально-етичну сторону Арестовича. Українське суспільство та правоохоронні органи повинні більш рішуче протидіяти шкідливій діяльності таких діячів", - підсумував адвокат.

 

Олексій Арестович вже довгий час перебуває за кордоном. Точне його місце перебування не відоме, проте час від часу він все ж попадається на очі журналістам. Так, у листопаді минулого року Олексій Арестович був помічений під час прогулянки у Відні в Австрії. Тоді він відповів журналістці, що знаходиться у місті у справах.

 

Наприкінці грудня 2023 року Арестович був помічений у Центральному парку Нью-Йорка. А днями його побачили в аеропорту Варшави. У польській столиці він перебував зі своєю сім'єю.

 

До слова, в Україні проти Олексія Арестовича було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 383 Кримінального кодексу України. У матеріалах справи зазначалось, що чоловік подав завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення.

 

Як повідомляла УМ, Арестович планує після війни їсти омарів на яхті.