Треба більше зброї: Зеленський закликав дипломатів працювати на Перемогу

16:22, 22.12.2023
Треба більше зброї: Зеленський закликав дипломатів працювати на Перемогу

Дипломати України під час зустрічі із Зеленським. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський закликав українських дипломатів ще потужніше  працювати на перемогу України. Зокрема, сприяти збільшенню постачання західного озброєння для України.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави сказав під час зустрічі з нагоди Дня працівників дипломатичної служб, передає Офіс президента 22 грудня.

 

За його словами, головним оборонним результатом для України є посилення ППО, а головним стратегічним результатом - робота щодо імплементації Української формули миру.

 

"Дуже важливо, що українська позиція тепер представлена й розуміється в усіх найбільш впливових міжнародних організаціях. Усе це – хороші результати. Але найкращі - ще попереду", - сказав президент.

 

 

Зеленський також окреслив зовнішньополітичні цілі нашої держави на наступний рік. Серед пріоритетів – робота задля посилення оборонної підтримки України.

 

"Нам потрібно більше зброї, бо ніхто здаватися не збирається. Україна переможе", - наголосив Верховний головнокомандувач.

 

Також він зауважив, що важливою залишається робота дипломатів над подальшою євроінтеграцією України.

 

"Кожен із вас, хто може допомогти Україні збільшити виробництво зброї, снарядів, техніки, ППО в Україні або відповідну кооперацію з партнерами, повинен це забезпечити", - сказав він.

 

На його думку, в міжнародній сфері Україна досягла таких речей, які ще на початку року здавалися майже недосяжними, а головний політичний результат року – це початок переговорів про членство нашої держави у Євросоюзі.

 

І додав, що географія української зовнішньої політики тепер охоплює всі континенти. Зокрема, відбувається розширення присутності України на Африканському континенті, а на традиційних напрямках співпраці досягнуто історично найбільш змістовних відносин.

 

 

Тоді як міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав від імені дипломатичного корпусу: «Це велика честь – представляти цей народ-герой і цю країну-легенду – Україну».

 

Як повідомляла «УМ», 14 грудня лідери країн Європейського союзу під час саміту схвалили відкриття переговорів щодо вступу України до блоку.