Групу танків Leopard привезли з фронту до Польщі на ремонт

11:27, 07.12.2023
Групу танків Leopard привезли з фронту до Польщі на ремонт

Підбиті на російсько-українському фронті танки Leopard приїхали на "оздоровлення" до Польських ремонтних майстерень. (Фото: Polska Grupa Zbrojeniowa)

Чергову партію танків Leopard з України привезли на ремонт до майстерень ремонтного хабу польського оборонного підприємства Bumar-Łabędy у місті Глівіце (південь РП).

 

Як інформує УМ, про це повідомила у соцмережі X Польська група озброєнь (PGZ), до якої належить підприємство Bumar-Łabędy.

 

“До ремонтного хабу в Bumar доставлено чергові танки Leopard з України. Зараз співробітники підприємства оцінять їх технічний стан і розпочнуть ремонтні роботи”,- повідомили в PGZ.

 

Як відомо, це не перша група танків, яку привезено на ремонт до Польщі. Зокрема, на початку жовтня першу групу танків Leopard 2 було відремонтовано і відправлено до України.

 

Нагадаємо, що хаб з ремонту танків сімейства Leopard запрацював у Польщі 23 липня.

 

Польща була ініціатором створення так званої танкової коаліції з передачі Україні Leopard 2. В межах цієї коаліції Польща передала Україні 14 танків Leopard 2, загалом Україна отримала від міжнародних партнерів понад 60 танків цього типу.

 

Варшава також передала Києву понад 250 танків Т-72, PT-91.

 

Як повідомляла УМ, союзники України зосередяться на ремонті озброєння, а не на нових поставках.