Президентка Єврокомісії обіцяє невдовзі представити 12-й пакет санкцій проти рф

17:18, 04.11.2023
Президентка Єврокомісії обіцяє невдовзі представити 12-й пакет санкцій проти рф

Урсула фон дер Ляєн та Зеленський на Банковій. (Фото Офісу президента)

Європейська комісія невдовзі впровадить дванадцятий пакет санкцій проти росії, і також планує до кінця року схвалити правові заходи щодо використання Україною прибутків від заблокованих у ЄС російських активів. 

 

Як інформує Україна молода, про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє пресслужба Офісу президенту.

 

"Ми будемо продовжувати зусилля, щоб примусити росію заплатити за її агресивну війну. Вже наявні санкції глибоко уражають російську економіку, і вже дуже скоро ми запропонуємо нашим країнам-членам 12-й пакет санкцій. Там буде новий перелік для притягнення до відповідальності тих, хто був долучений до військового вторгнення та до окупації країни, а також причетних до жорстокого поводження з дітьми, і тих, хто поширював фейкові новини й пропаганду", - сказала фон дер Ляєн.

 

 

Вона зауважила, що черговий санкційний пакет передбачатиме нові заборони на експорт та імпорт, включаючи запровадження більш жорстких граничних обмежень ціни на російську нафту. ЄС також має на меті остаточно зламати практику оминання санкцій. Свої дії Євросоюз дуже тісно координує з партнерами по G7.

 

"росія має заплатити ціну за руйнування та лихо, які вона спричинила. У цьому контексті є ще одна тема – використання прибутків від утримання більш ніж 200 мільярдів євро заблокованих російських суверенних активів… Щодо цих прибутків, я можу підтвердити, що ми вийдемо з пропозиціями до кінця року. Це буде погоджено з нашими партнерами по G7. Протягом попередніх місяців ми працювали з нашими країнами-членами в робочих групах і готові просувати цю важку, але важливу тему", - наголосила фон дер Ляєн. 
 


Як повідомляла УМ, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн прибула з офіційним візитом до Києва у суботу. На пероні Центрального залізничного вокзалу поважну гостю особисто зустрів президент Володимир Зеленський.