Коломойський передав корпоративні права на «1+1 media» гендиректору компанії

13:03, 26.10.2023
Коломойський передав корпоративні права на «1+1 media» гендиректору компанії

Генеральним директором «1+1 медіа» наразі є колишній виконавчий директор медіагрупи Ярослав Пахольчук.

Управління корпоративними правами медіахолдингу «1+1 media» Ігор Коломойський передав на 5 років гендиректору Ярославу Пахольчуку.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у заяві «1+1» оприлюдненій 26 жовтня на сторінці компанії у Фейсбуці.

 

У заяві сказано, що Пахольчук зможе сам приймати рішення щодо управління, окрім відчуження корпоративних прав та отримання дивідендів. Вирішальний вплив залишається за Коломойським.

 

«Мною прийнято рішення про передачу належних мені корпоративних прав в управління трудовому колективу в особі Пахольчука Ярослава Валерійовича, генерального директора ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1», який як представник діятиме в інтересах компаній і за дорученням трудового колективу», — цитує студія заяву Ігоря Коломойського.

 

1 лютого 2023 року, Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки провели обшуки в бізнесмена Ігоря Коломойського. Вони стосувалися махінацій щодо «Укртатнафти» й «Укрнафти». Згодом йому повідомили про підозру у виведенні за кордон понад пів мільярда гривень.

 

Коломойський перебуває під вартою з 3 вересня — напередодні йому повідомили про підозру в шахрайстві та відмиванні грошей. Йому закидають заволодіння 9,2 мільярда гривень ПриватБанку. Бізнесмен отримав кілька підозр, серед них і щодо відмивання 5,8 мільярда гривень через ПриватБанк.

 

Раніше захист просив скасувати арешт з альтернативою застави в 509 мільйонів гривень. Суд апеляцію не задовільнив і залишив запобіжний захід без змін — тримання під вартою та застава у 3,89 мільярда гривень. Після цього адвокати просили скасувати заставу, однак суд не задовольнив їхню скаргу.

 

Адвокати Ігоря Коломойського подали клопотання про зміну запобіжного заходу з утримання під вартою на домашній арешт через стан здоровʼя свого клієнта. 24 жовтня суд залишив олігарха Ігоря Коломойського в СІЗО і призначив йому додаткове медичне обстеження.

 

Як повідомляла УМ, Ігор Коломойський арештований на 2 місяці: 509 млн грн застави платити не планує.