«Роттердам+»: ВАКС закрив справу

11:01, 09.10.2023
«Роттердам+»: ВАКС закрив справу

колегія суддів ВАКС ухвалила рішення про закриття справи «Роттерда.м+» (Фото: Фейсбук Спеціалізована антикорупційна прокуратура)

Справу "Роттердам+" закрив Вищий антикорупційний суд.

 

Як інформує УМ, про це 9 жовтня у Фейсбуці повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

 

Під час підготовчого розгляду 9 жовтня колегія суддів ВАКС ухвалила рішення про закриття справи "Роттердам+" з підстав п. 10 ч. 1 ст. 284 Кримінального процесуального кодексу України, тобто закінчення строку досудового розслідування, визначеного статтею 219 цього Кодексу, після повідомлення особі про підозру.

 

Указане рішення ухвалено з окремою думкою одного з суддів колегії.

 

Прокурор САП не погоджується з таким рішенням суду та оскаржить його в суді апеляційної інстанції, ідеться в повідомленні.

 

Як нагадали у САП, 14 березня прокурори САП за результатами розслідування Національного антикорупційного бюро України скерували до суду обвинувальний акт щодо шістьох осіб, причетних до запровадження так званої формули "Роттердам+".

 

За оцінкою слідства, запроваджена формула призвела до завдання протягом 2016-2017 років 19,357 млрд грн збитків споживачам електроенергії. Прокурор також заявив цивільний позов про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням державі на суму 19,357 млрд грн.

 

Як повідомляла УМ, Було ваше стало наше: ВАКС конфіскував на користь держави майно Міноборони Білорусі.