Науседа закликав ЄС запровадити санкції проти «росатому»

17:04, 22.06.2023
Науседа закликав ЄС запровадити санкції проти «росатому»

Президент Литви закликав ще посилити санкціі проти росії

Президент Литви Гітанас Науседа закликав Європейський союз запровадити  ще один пакет санкцій проти Росії, включаючи російську корпорацію  з атомної енергії "Росатом".

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє канцелярія президента Литви.

 

Щоб санкції працювали ефективно, ми закликаємо уникати винятків, які створюють нові способи обходу санкцій", - заявив Науседа на зустрічі з послами ЄС, закликавши вже зараз почати думати про 12-й пакет санкцій ЄС і занести до нього "Росатом".

 

Крім цього Науседа закликав країни ЄС домагатися як створення міжнародного трибуналу з розслідування злочину агресії РФ, так і використання заморожених у країнах ЄС російських активів для відновлення України після війни.

Литовський лідер також інформував послів ЄС про підтримку Литвою євроатлантичної інтеграції України.

 

"Ми надішлемо позитивний сигнал Україні, розпочавши переговори про її членство в ЄС уже цього року", - сказав Науседа і додавши, що на позитивну оцінку також заслуговують зусилля Молдови з проведення реформ.

 

Напередодні посли ЄС погодили 11 пакет санкцій проти Росії. Пакет включає заходи, спрямовані на протидію обходу санкцій та окремим лістингам. Крім цього новий пакет санкцій включатиме заборону на транспортування нафти. 
 

Як повідомляла УМ, лідери держав «Великої сімки» (G7) домовилися посилити санкції проти росії та пообіцяли фінансову допомогу Україні під час саміту в японській Хіросімі у п'ятницю. Відтак президенти та прем’єр-міністри США, Японії, Німеччини, Великої Британії, Франції, Канади та Італії, а також лідери ЄС запевняють, що підтримка України не похитнеться.