Лана Зеркаль звільнилася з «Нафтогазу»

18:45, 26.05.2021
Лана Зеркаль звільнилася з «Нафтогазу»

Лана Зеркаль каже, що поточна ситуація навколо Північного потоку-2 вкрай непроста.

Радник голови правління "Нафтогазу" Лана Зеркаль залишила компанію після звільнення Андрія Коболєва і призначення головою компанії Юрія Вітренка.

 

Як інформує Україна молода, про це пані Зеркаль повідомила у соцмережах у середу.

 

«Трудова книжка сьогодні в мене в руках, період роботи в Нафтогазі завершено. Це був рік роботи з чудовою командою, яка працювала в міжнародних арбітражах проти Росії та забезпечувала спротив побудові "Північного потоку – 2», - написала Лана Зеркаль.

 

За її словами, поточна ситуація навколо Північного потоку-2 вкрай непроста.

 

«Багато років Нафтогаз об'єднував всіх, хто був готовий відстоювати інтереси України в цьому питанні. Це дозволило отримати відстрочку запуску Північного потоку-2 більш ніж на рік і зберегло Україні майже 3 млрд доларів доходу від газотранспортної системи. Я щиро вірю, що зараз вікно можливостей для України ще не закрито», - також повідомила колишня радниця голови правління НАК.

 

На її думку, при об'єднанні зусиль всіх міжнародних союзників і активному включенні президента, Україна може в певній мірі знизити свої потенційні втрати.

 

«Але для цього важлива активна і скоординована робота всіх, кому важлива незалежна Україна, яка розвивається європейським шляхом», - заявила Зеркаль.

 

У свою чергу, реагуючи на цей коментар пані Зеркаль, група Нафтогаз заявила про зміни в управлінській команді для проведення реформ.

 

Як зазначається у повідомленні, Група Нафтогаз підсилює управлінську команду для реформ, до неї долучаться Мирон Василик та Роман Супрун. Натомість Альона Осмоловська, Олена Зеркаль та Вадим Гламаздін вирішили завершити роботу в Нафтогазі.

 

"Нафтогаз підсилює управлінську команду для досягнення якісних змін у взаємодії із стейкхолдерами, проведення справжніх і складних реформ, а також пошуку нових інструментів протидії проєкту "Північний потік - 2", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що Василик працюватиме на посаді радника голови правління, він опікуватиметься питаннями розширення співробітництва НАК з міжнародними організаціями.

 

Роман Супрун виконуватиме обов’язки керівника за напрямком взаємодії з парламентом, органами державної влади та іншими зацікавленими сторонами Групи Нафтогаз.

 

Очікується, що командна взаємодія Василика, Супруна та інших співробітників Групи Нафтогаз дозволить забезпечити ефективну протидію реалізації проєкту "Північний потік-2", щодо якого із березня поточного року "інтенсивність опору помітно зменшилась".

 

Керівництво НАК "Нафтогаз України" також висловило вдячність колегам, що залишили НАК.

 

"Свого часу я працював разом із Альоною Осмоловською, Ланою Зеркаль та Вадимом Гламаздіним, і тому хочу їм подякувати за позитивні результати у спільній роботі. Щиро бажаю їм реалізувати свій потенціал на благо України", - наголосив голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

 

Нагадаємо, у 2014-2019 роках на посаді заступниці міністра закордонних справ Зеркаль займалась питаннями європейської інтеграції, зокрема, лібералізацією візового режиму з ЄС, а також представляла Україну у Міжнародному суді ООН та арбітражах у справах проти Росії.

 

Зеркаль пішла з МЗС в грудні 2019 року, після чого була призначена радницею голови правління "Нафтогазу".

 

Вона очолювала організацію роботи та супровід міжнародних арбітражів та іноземних судових і виконавчих проваджень "Нафтогазу" у спорах з "Газпромом" та у справах проти Російської Федерації.