Секретар РНБО Данілов нарахував 13 олігархів в Україні

13:09, 11.05.2021
Секретар РНБО Данілов нарахував 13 олігархів в Україні

Прізвища олігархів Олексій Данілов так і не назвав.

Апарат Ради нацбезпеки та оборони виходить із того, що до категорії олігархів можна "впевнено зарахувати 13 осіб в Україні.

 

До таких висновків у РНБО дійшли під час розробки закону про олігархів.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов під час  Всеукраїнського форуму "Україна 30. Безпека країни" у вівторок.

 

«Один із великих викликів, який сьогодні існує… і на крайньому засіданні Ради нацбезпеки і оборони президент дав завдання апарату Ради нацбезпеки, Антимонопольному комітету, Офісу президента розробити закон про олігархів, які на сьогоднішній день мають дуже великий вплив на нашу економіку, наші внутрішньополітичні та зовнішньополітичні процеси», - наголосив пан Данілов.

 

На його думку та згідно з критеріями апарату РНБО, «ми маємо на увазі 13 осіб, яких ми можемо з упевненістю віднести до олігархічного середовища».

 

Саме ці люди, за його словами, мають дуже великий вплив всередині і зовні України.

 

При цьому, прізвища олігархів Олексій Данілов так і не назвав.

 

Як повідомляла «УМ», 15 квітня президент Зеленський запропонував РНБО та Офісу президента разом із Антимонопольним комітетом розробити законопроєкт про статус олігарха.

 

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомляв, що в анонсованому законопроєкті буде сім критеріїв, за якими визначатимуть, хто є олігархом.

 

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, закон про олігархів, який запропонував розробити президент, враховуватиме досвід Сполучених Штатів.

 

нещодавно було опублікувано новий рейтинг 100 найбагатших українців.