Герман Галущенко обраний міністром енергетики у Раді

11:44, 29.04.2021
Герман Галущенко обраний міністром енергетики у Раді

Герман Галущенко став першим постійним міністром енергетики за останній рік.

Верховна Рада у четвер, 29 квітня, на пленарному засіданні призначила Германа Галущенка на посаду міністра енергетики України.

 

Відтак, він став першим постійним міністром енергетики за понад рік роботи уряду Дениса Шмигаля. До того Рада кілька разів провалювала голосування за кандидатів на цю посаду. Зокрема, необхідну кількість голосів двічі не набирала кандидатура Юрія Вітренка. 
 

Як інформує УМ, новопризначений міністр склав присягу члена Кабінету Міністрів України і урочисто пообіцяв бути вірним українському народові під час засідання Ради у четвер.

 

«Я, Галущенко Герман Валерійович, зобов'язуюся додержуватися Конституції України та законів України, зміцнювати суверенітет та незалежність України, обстоювати права та свободи людини та громадянина, дбати про добробут українського народу, сталий демократичний розвиток суспільства», - сказав урядовець.

 

Він додав, що завжди відкритий для звернень депутатів.

 

 

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков привітав Германа Галущенка з призначенням.

 

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль також привітав нового міністра енергетики з призначенням на посаду. «Міністерство енергетики отримало нового очільника. Кандидатуру Германа Галущенка підтримали 305 народних депутатів. Вітаємо Германа Валерійовича в урядовій команді», - написав Шмигаль у Телеграмі.

 

Нагадаємо, що Герман Галущенко з травня 2020 року був віцепрезидентом НАЕК «Енергоатом». У 2013-2014 роках він вже працював у цій компанії на посаді виконавчого директора з правового забезпечення.

 

Також Галущенко працював в органах прокуратури, Міністерстві закордонних справ. Крім того, він обіймав посади заступника керівника департаменту Секретаріату (Адміністрації) Президента України, директора департаменту судової роботи Міністерства юстиції.