Завод Медведчука – Марченко в Росії хочуть модернізувати попри санкції

14:43, 18.03.2021
Завод Медведчука – Марченко в Росії хочуть модернізувати попри санкції

Більша частина підприємства належить Оксані Марченко.

Лідер «Опозиційної платформи - За життя» Віктор Медведчук, який є кумом Володимира Путіна, та його дружина Оксана Марченко збираються розширяти "Новошахтинський завод нафтопродуктів", який перебуває під санкціями. Там хочуть виробляти бензин Євро-5.

 

Як інформує УМ, за повідомленням "Схем", російська компанія "НЗНП Инжиниринг", бенефіціарним власником якої є Марченко, підписала з інститутом нафти та газу "Петон" угоду про початок будівництва 3 і 4 черги заводу.

 

До речі, більша частина підприємства також належить Марченко.


У пресслужбі "Петону" повідомили, що на заводі хочуть випускати бензин Євро-5. Термін реалізації проєкту – грудень 2023 року. У липні 2020 року між заводом та "Петоном" підписали контракт на проєктування комплексу глибокої переробки нафти, а в грудні 2020 року відбувся перший офіційний захід.

 

Новошахтинський завод нафтопродуктів розташований у Ростовській області, тобто це російське підприємство. Завод робить неглибоку переробку нафти. Попри це, він навіть потрапив до сотні найбільших підприємств у рейтингу російського Forbes.

 

Розслідувачі дослідили, що нафтопродукти постачаються у порт Х’юстона для американської корпорації Exxonmobil, а також в окупований Крим. Хоча США у 2014 році наклали на Медведчука санкції.

 

Як повідомляла «УМ», 19 лютого РНБО України запровадила санкції проти Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко через фінансування тероризму.

 

Пізніше Медведчук заявив, що санкції не заважають йому користуватися майном, а їжу він купує за готівку. Тоді як Оксана Марченко вирішила піти в політику. 

 

16 березня Медведчук подав позовну заяву про оскарження указу президента щодо запроваджених проти нього санкцій.