Зеленський розповів як українці зможуть зекономити при розрахунках за газ

14:54, 31.12.2020
Зеленський розповів як українці зможуть зекономити при розрахунках за газ

У січні 2021 року в Україні зросте ціна на газ

В Україні у серпні 2020 року почав працювати ринок газу для населення. Водночас українці зможуть зекономити при розрахунках до 40%.

 

Громадяни мають можливість обрати для себе постачальника газу, який запропонує найвигідніші умови, заявив Володимир Зеленський, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

 

За словами президента, українці можуть зекономити при розрахунках за газ завдяки державним компаніям. Зокрема, мовиться про компанію "Нафтогаз".

 

Державні компанії для того й потрібні, щоб працювати в інтересах суспільства, створювати вигідні можливості для звичайних людей, – наголосив Зеленський.

 

На його думку, "Нафтогаз" має показати українцям, як компанія забезпечить газ за нижчою ціною.

 

Зеленський повідомив, що вже обговорив ціни на газ для українців з очільником "Нафтогазу" Андрієм Коболєвим. Як він зазначив, наразі компанія пропонує найнижчі ціни поміж усіх постачальників.

 

У січні 2021 року в Україні зросте ціна на газ. На сьогодні постачання газу для домогосподарств здійснюють понад 50 компаній. Залежно від постачальника та регіону ціни суттєво відрізняються. 

 

За словами президента, приватні постачальники в різних регіонах України іноді пропонують на 30 – 40% вищу ціну, аніж "Нафтогаз".

 

"Компанія "Нафтогаз" буде пропонувати найменші ціни на ринку і буде боротися за зменшення ціни, незважаючи на ринок. У нас COVID-19 і людям треба допомагати", – наголосив глава держави.

 

У пресслужбі додали, що українці можуть легко змінити свого постачальника, обравши державну компанію. Зокрема, це можна зробити онлайн та у відділеннях партнерів.