Справа Гройсмана: в Укрбуді визнали, що експрем’єр має офіс у ЖК «Аристократ»

12:29, 12.12.2020
Справа Гройсмана: в Укрбуді визнали, що експрем’єр має офіс у ЖК «Аристократ»

Генеральний директор компанії «Укрбуд девелопмент» Олег Майборода.

Генеральний директор компанії «Укрбуд девелопмент» Олег Майборода визнав, що експрем’єр Володимир Гройсман дійсно має вартісну нерухомість у ЖК «Аристократ», який звела компанія.

 

Тим самим він прокоментував скандал з колишнім прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, який нібито отримав хабар нерухомістю у ЖК «Аристократ» за призначення Олександра Лятамбора (який був помічником ексспіввласника «Укрбуду» Максима Микитася) на посаду президента держкорпорації.

 

Як передає Україна молода, про обставини призначення Лятамбора пан Майборода розповів у інтерв’ю «Главкому».

 

«Лятамбор дійсно був призначений президентом корпорації «Укрбуд». А у Гройсмана дійсно є офіс у ЖК «Аристократ». Але ці взаємини – це чисто історія Микитася. Він нікого ніколи не посвячував у своє спілкування з депутатами, чиновниками, бандитами. Я дізнавався про це тільки, коли з'ясовувалося, що він дав комусь грошей, а його у черговий раз обдурили», – зазначив гендиректор «Укрбуду».

 

Зазначимо, що раніше ЗМІ поширили інформацію про те, що експрем'єр-міністр Володимир Гройсман міг отримати хабар у 75 млн грн від підозрюваного у заволодінні майном Нацгвардії ексдепутата Максима Микитася.

 

«18.12.2017 у завуальованій формі, під виглядом укладення договору про купівлю предмета злочину, Гройсману В.Б. було надано, а останнім, за пособництва Коваленка В.Л. на ім'я Гижка Ю.П., отримана для себе неправомірна вигода в особливо великому розмірі майнових прав на нежитлові приміщення ... у житловому комплексі «Аристократ», ... на суму 75 450 132,62 гривні, що становить різницю між фактично сплаченою Гройсманом В.Б. сумою грошових коштів та дійсної ринкової вартості майнових прав на предмет неправомірної вигоди», – йдеться у постанові Вищого Антикорупційного суду.

 

Максим Микитась – один з найвідоміших в Україні девелоперів – ексспіввласник компанії «Укрбуд девелопмент» і колишній депутат Верховної Ради 8 скликання.

 

У 2010-2016 роках – президент державної будівельної корпорації «Укрбуд». З 2014 до 2015 року був депутатом Київської міської ради, був обраний за списком партії «УДАР» як безпартійний. Був заступником голови комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування.

 

У 2019 році балотувався до Верховної Ради 9 скликання по 206 округу (Чернігівська область) як безпартійний самовисуванець.

 

Раніше журналіст Юрій Бутусов повідомив, що НАБУ провело обшуки в структурах Гройсмана після свідчень відомого забудовника Максима Микитася. У ЗМІ також оприлюднили ухвалу Вищого Антикорупційного суду, в якій йдеться про те, що експрем’єр-міністр Володимир Гройсман отримав хабар на суму понад 75 мільйонів гривень.

 

Як повідомляла «УМ», колишній міністр фінансів в уряді Гройсмана Олександр Данилюк вважає, що президент Зеленський може показати успіх боротьби з топ-корупцією на прикладі справи Гройсмана.