«Львівська залізниця» завозила неякісні російські запчастини через ОРДЛО

19:05, 18.11.2020
«Львівська залізниця» завозила неякісні російські запчастини через ОРДЛО

У Львові та Києві проводяться обшуки у посадовців "Укрзалізниці" та в офісах комерційних структур постачальників. (Фото СБУ)

Комерсанти і посадовці регіональної філії «Львівська залізниця» АТ "Укрзалізниця" організували оборудку, завдяки якій купували неякісні запчастини  російського виробництва і завозили їх до України через тимчасово окуповані території Донбасу.

 

Оборудка діяла протягом 2019-2020 років.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує СБУ в середу.

 

Зазначається, що протиправний механізм постачання російських запчастин заблоковано.

 

«Зловмисники налагодили постачання вживаних запчастин російського виробництва до локомотивів, серед яких були взагалі непридатні для використання. Неякісну продукцію ввозили контрабандою із РФ через тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей», - наголошують в СБУ.

 

Експерти зазначають, своїми діями фігуранти не лише завдали значних економічних збитків АТ "Укрзалізниця", але й створювали реальні передумови до виникнення надзвичайних подій на об’єктах критичної інфраструктури залізничної галузі.

 

У спецслужбі також припускають, що «через реалізацію таких протиправних механізмів могло здійснюватися фінансування так званих «ДНР» та «ЛНР».

 

Крім того, незаконні схеми гальмують розвиток вітчизняних машинобудівних підприємств, які виготовляють або планують виготовлення даної продукції, створюючи при цьому додаткові робочі місця.

 

 

Наразі у Львові та Києві проводяться обшуки у посадовців "Укрзалізниці" та в офісах комерційних структур постачальників.

 

Слідчими СБУ розпочато кримінальне провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

 

Нагадаємо, що регіональна філія "Львівська залізниця" публічного акціонерного товариства "Українська залізниця" — підприємство, регіональна філія у складі ПАТ "Укрзалізниця", що обслуговує залізниці західної частини України: Львівської, Волинської, Рівненської, Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської областей.

 

Як повідомляла "УМ", раніше СБУ викрила на залізниці корупціонерів, які ховали чималі суми грошей у холодильнику.