Рада знову відмовилася відтермінувати введення касових апаратів для ФОП

16:08, 17.11.2020
Рада знову відмовилася відтермінувати введення касових апаратів для ФОП

Підприємці мітингують під Радою з вимогою скасувати рішення про введення касових апаратів.

Верховна Рада вже вдруге не підтримала відтермінування введення касових апаратів для ФОП до 2022 року.

 

У даному випадку йдеться про так званий консолідований законопроект з правками глави профільного комітету Данила Гетманцева.

 

Як повідомляє Україна молода, за законопроект Гетманцева проголосувало лише 17 обранців під час засідання Ради у вівторок.

 

Проти законопроєкту проголосували 228 нардепів.

 

Законопроект №4313-д передбачає відстрочку обов'язкового використання касових апаратів до 1 січня 2022 роки для платників єдиного податку 2-4 груп, за винятком ризикових груп товарів:інтернет-магазинів, аптек, торгівліювелірнимивиробами, секонд-хендів, ресторанівікафе, турагентств і туроператорів, готелів і закладів тимчасового розміщення, для торгівлі текстилем (крім торгівлі за готівкові на ринках), продажу деталей до автотранспортних засобів.

 

"Ми повинні знайти компроміс. Тому я пропоную зняти з розгляду це питання сьогодні, створити робочу групу і розробити компромісний законопроект, який би влаштував усіх", - сказав глава комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев.

 

Нагадаємо, підприємці із самого ранку мітингують під Радою з вимогою скасувати рішення про введення касових апаратів.

 

Парламентські фракції "За майбутнє" та "Батьківщина" ініціюватимуть реєстрацію проєкту постанови щодо звільнення Данила Гетманцева з посади голови податкового комітету, якщо Рада не ухвалить рішення про відтермінування касових апратів для ФОПів.
 
 

Закони про застосування касових апаратів у сферах торгівлі, харчування та послуг, а також про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі 17 жовтня підписав президент Володимир Зеленський.

 

Вони запроваджують з 1 січня 2020 року обов'язкове використання реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-підприємцями, що працюють у сферах торгівлі та харчування.

 

Разом з цим, передбачається, що підприємці зможуть замість купівлі касових апаратів і видачі паперових чеків завантажити на свій смартфон, планшет чи комп’ютер  відповідний додаток і видавати за його допомогою електронні чеки.

 

Водночас у листопаді депутати хотіли відтермінувати запровадження в Україні обов'язкових касових апаратів для ФОПів. Зазначали, що через пандемію малий та середній бізнес потерпає. Однак голосування у Раді провалили.