Коронавірус: авіакомпанії хочуть тестувати пасажирів перед відльотом за $7

08:16, 23.09.2020
Коронавірус: авіакомпанії хочуть тестувати пасажирів перед відльотом за $7

Краще робити тести пасажирам на COVID-19 перед міжнародними польотами, ніж відправляти їх на самоізоляцію.

Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) висунула пропозицію до урядів держав світу, яка покликана захистити пасажирів від поширення коронавірусу і дозволить врятувати туристичну галузь під час пандемії.

 

Суть пропозиції авіакомпаній полягає у тому, що краще робити тести пасажирам на COVID-19 перед міжнародними польотами, ніж відправляти їх на самоізоляцію.

 

Як передає «Україна молода», про це заявив головний виконавчий директор IATA Олександр де Жюняк.

 

"Очікується, що тести, які може проводити в тому числі немедичний персонал, будуть доступними вже у найближчі тижні. Ці тести повинні виконуватися відповідно до загальноприйнятих стандартів. Наразі ми не бачимо альтернативного рішення, яке було би менш складним або ефективнішим", - наголосив пан де Жюняк.

 

За його словами, тести коштуватимуть лише $7, і вони мають стати заміною самоізоляції, яка негативно впливає на туристичну галузь.

 

Зауважимо, що в Україні ПЛР-тести для туристів є виключно платними, середня ціна у комерційних лабораторіях за одне тестування на коронавірус сягає 1000-2000 гривень.

 

Як повідомляла «УМ», влада Єгипту вимагає негативні результати ПЛР-тесту на коронавірус (COVID-19) в усіх мандрівників, починаючи з 1 вересня.  Сам тест має бути зроблений не пізніше, ніж за 48 години до прибуття.