Шахтарям виплатили борги

16:18, 27.07.2020
Шахтарям виплатили борги

На зарплати шахтарям виділили 3 млрд грн

Українським шахтарям повністю виплатили борги із зарплати. Обсяг коштів, спрямованих з бюджету за перше півріччя цього року склав 3 млрд грн

 

Як інформує УМ, про це під час брифінгу сказала в.о. міністерки енергетики Ольга Буславець.

 

"Вдалося повністю погасити заборгованість бюджету із зарплат шахтарям. Загалом за півроку з держбюджету було спрямовано на зарплати майже 3 млрд грн. Борги, які залишились, а це трохи більше 200 млн грн, будуть повертатись за рахунок реалізації вугільної продукції", – сказала Буславець.

 

Вона додала, що Міненерго врегулювало ситуацію з перебоями роботи шахт, через яку їхні працівники не отримували грошей.

 

“По-перше, ми оновили прогнозний баланс і, як наслідок, паливний баланс, що дало можливість зрозуміти, скільки вугілля потрібно тепловій генерації, який ринок збуту буде у наших вугільних підприємств. Другим кроком Міненерго ініціювало і Кабмін прийняв урядове розпорядження про пріоритет використання вітчизняного вугілля національними ТЕС, щоб забезпечити гарантований збут вугілля", – підсумувала Буславець.

 

Як повідомляла «УМ», 30 червня під будівлею Офісу президента розпочалася безстрокова акція протесту шахтарів "Мирноградвугілля", "Добропіллявугілля", "Селидіввугілля", представників шахт Львівсько-Волинського басейну".

 

Після гарантій влади мітинг завершили.