Може навіть сьогодні: Зеленський обіцяє підписати антиколомойський закон

10:58, 20.05.2020
Може навіть сьогодні: Зеленський обіцяє підписати антиколомойський закон

Володимир Зеленський перед початком пресконференції в Маріїнському палаці.

Президент України Володимир Зеленський розпочав пресконференцію для українських і закордонних ЗМІ. Захід відбувається в Маріїнському палаці.

 

Президент одразу ж запропонува журналістам на наступну пресконференцію підготувати пропозиції щодо формату, який би дозволив брати участь у ній усім охочим. 

 

Про це повідомляє "Україна молода", журналісту якої, як багатьох інших ЗМІ, відмовили в акредитації на пресконференцію. 

 

"Хочу домовитися, що, як у спорті матч відбудеться при будь-якій погоді, наша пресконференція чи пресдіалог – навіть якщо піде дощ, будемо продовжувати....Мені сказали сьогодні зранку, що є якісь питання, що не всіх журналістів зареєстрували. Я знаю, що це дуже важливо для журналістів. Я готовий відповідати на будь-які питання, але ви знаєте, що у нас у країні близько 40 тисяч журналістів. Тому наступного разу на нашу пресконференцію ми чекаємо від журналістської спільноти: підготуйте нам пропозицію, як я можу спілкувати з усіма журналістами – формат пресконференції", - сказав він.

 

Окрім цього, Зеленський заявив про намір найближчим часом підписати так званий “антиколомойський” закон про банки. 

 

“Зараз я підпишу банківський закон - остання передумова для підписання меморандуму між державою Україна та МВФ. Я впевнений, що підпишемо (меморандум. - ред) ще в травні. Тягнути далі не можна”, - зазначив Зеленський.

 

Він наголосив, що влада працює над тим, щоб в країні були "людські, нормальні кредити під 5%, 7%, 9%".

 

"Вже рік борюся, щоб іпотека була під 10%. Мені здається, що це перемога. Зараз я підпишу банківський закон, остання передумова із МВФ. Чи завтра чи післязавтра, може навіть сьогодні", - сказав Зеленський.

 

Відповідаючи на питання стосовно плану виходу з карантину, президент заявив, що "кілька днів поспіль дуже гарна статистика, де кількість хворих на коронавірус дорівнює кількості одужим".

 

Після цього Зеленський наголосив, що питання медиків, зокрема 300% доплат, для нього - пріоритетне. 

 

"Питання медиків - пріоритетне. Як я і обіцяв всім медпрацівникам буде забезпечено 300% доплат. На сьогодні в 15 областях повністю виплачені зарплати по тих рамках, які я обіцяв. Всі медичні працівники, всім не можемо, а ті, які боролися з коронавірусом, отримають ці доплати. На цьому тижні збільшиться кількість областей, і всі області отримають 300 %",- сказав президент.

 

Він також повідомив, що 22 травня в рамках виходу України з карантину запустять громадський траспорт, а дитсадки за рішенням уряду запрацюють 25 травня.

 

"Що стосується транспорту и дитсадків, то: якщо ми рохраховували що це буде пізніше, але завдяки тій статистиці , тьфу-тьфу, завдяки нашим лікарям, ситуація нам дозволяє цю статистику доносити до сьогодення", - повідомив очильник держави.

 

Як повідомляла УМ, Верховна Рада ухвалила "антиколомойський закон", який відкриває шлях до отримання кредиту від МВФ.

 

Раніше в пресслужбі глави держави попередили, що у зв’язку з карантинними заходами, запровадженими в країні для протидії поширенню епідемії COVID-19, кількість представників засобів масової інформації, які зможуть взяти участь у пресконференції, буде обмеженою.