Померла Пігкассо: свинка-художниця за життя заробила більше мільйона доларів, фото

12:23, 07.03.2024
Померла Пігкассо: свинка-художниця за життя заробила більше мільйона доларів, фото

Загальна улюблениця художник-свинка Пікассо померла у віці 8 років. (Фото: Farm Sanctuary SA / CATERS NEWS)

8-річна свинка на імʼя Пігкассо померла в Південній Африці. Вона «заробила» на своїх картинах більш ніж $1,2 мільйона і в 2018 році стала першою твариною-художником, чиї роботи представили на художній виставці.

 

Як інформує УМ, про це пише New York Post.

 

Талант свині до малювання помітила зоозахисниця Джоан Лефсон, яка і врятувала Пігкассо від загибелі на скотобійні ще в травні 2016 року. Свиню назвали на честь відомого художника Пабло Пікассо.

 

Ще поросятком Пігкассо нещадно гризла більшість предметів у своєму стійлі, але до пензликів ставилася вкрай дбайливо. Невдовзі тварина навчилася тримати пензель у роті й почала малювати на полотнах різнокольорові смуги, кола, ініціали та інші фігури.

 

Серед шанувальників творчості тварини зустрічаються і знаменитості. Так, її роботи є в колекціях Еда Вествіка і тенісиста Рафаеля Надаля.

 

 

Причиною смерті Пігкассо став хронічний ревматоїдний артрит. Її стан погіршувався з вересня 2023 року, через хворобу вона почала кульгати на задні ноги.

 

«Ми дуже засмучені, що з життя пішла така надихаюча фігура. Але ми вдячні за її прожите життя й ті глибокі зміни, які вона зробила», — сказала власниця Пігкассо Джоан Лефсон.

 

Кожну свою роботу Пігкассо підписувала, вмочуючи морду в червону фарбу та притискаючи її до готового виробу. Остання робота Пігкассо називається «Овація».

 

 

Як повідомляла УМ, собаки та люди схожі в читанні мови тіла.