Найстаршим випускником Кінгстонського університету став 95-річний магістр

11:22, 04.02.2024
Найстаршим випускником Кінгстонського університету став 95-річний магістр

У Британії ступінь магістра здобув 95-річний чоловік. (Фото: Kingston Nub News)

Кінгстонський університет зі ступенем магістра сучасної європейської філософії закінчив 95-річний Девід Марджот. Тепер пенсіонер розглядає можливість вступити на ще один курс.

 

Як інформує УМ, про це повідомило видання Kingston Nub News.

 

Девід Марджот став однією з найстаріших людей, яка коли-небудь випускалася з британського університету. Чинним рекордсменом є 96-річний Арчі Вайт, який закінчив Брайтонський університет у 2021 році,

 

Чоловік отримав бурхливі овації однокурсників і глядачів, коли він перетинав сцену, щоб отримати диплом. На випускному його супроводжували син і зять.

 

"Це була важка робота, моя пам’ять вже не така, як раніше, але мені пощастило мати вчителів світового рівня, і це був дуже позитивний досвід. Я вважаю, що важливо завжди кидати собі виклик, навіть коли ви старієте", – сказав випускник.

 

Доктор Марджот, який живе в графстві Суррей, за фахом – психіатр, кваліфікацію лікаря отримав в 1952 році. Однак зміни в галузі психіатрії у Великій Британії за ці роки змусили його повернутися до освіти, щоб зрозуміти більше про філософію та як нові знання можна застосувати в сучасній професії.

 

Магістерський курс також допоміг йому зайняти розум після втрати дружини, яка померла після 65 років шлюбу.

 

Як пише BBC, тепер доктор Марджот зараз розмірковує над тим, щоб здобути докторський ступінь за сумісництвом. Над цим йому доведеться працювати до його 102 років.

 

Як повідомляла УМ, дипломи кількох українських вишів не визнали за кордоном.