Зима повертається: в Україні сніжитиме, подекуди до -18°

17:06, 01.01.2024
Зима повертається: в Україні сніжитиме, подекуди до -18°

Погода з 2 січня в Україні ставатиме все "зимовішою".

У західних та північних областях України очікується дощ та мокрий сніг, протягом доби від 3° тепла до 2° морозу. У північно-східних областях вночі до 13-18° морозу, вдень до 6-11° морозу.

 

Як інформує УМ, про це 1 січня повідомили в Українському гідрометцентрі.

 

"У західних та північних областях дощ та мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, на дорогах подекуди ожеледиця; температура вночі та вдень від 3° тепла до 2° морозу. На решті території вночі дощ, вдень без істотних опадів; температура вночі 0-5° тепла, вдень 3-8° тепла. Вітер західний, північно-західний, 7-12 м/с, в Україні, крім півдня та сходу, місцями пориви 15-20 м/с", - йдеться в повідомленні.

 

У Києві та області 2 січня вночі пройде помірний дощ та мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу; вдень невеликий мокрий сніг, на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер західний, північно-західний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-18 м/с. У столиці температура вночі та вдень близько 0°, на Київщині вночі та вдень від 3° тепла до 2° морозу.

 

Згідно з прогнозом, 3 січня вночі в західних областях, вдень в Україні, крім північно-східних областей, очікується сніг, на заході та півдні країни з дощем, на решті території без опадів. 4 січня в західних областях та південній частині країни прогнозуються опади переважно у вигляді дощу, у північних та північно-східних областях сніг, на решті території мокрий сніг та дощ.

 

В Україні, крім більшості західних та південних областей, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний з переходом на південний та південно-східний (4 січня у північних та східних областях північно-східний), 5-10 м/с.

 

Температура 3 січня в західних областях та південній частині країни вночі близько 0°, вдень 3-8° тепла, на решті території зниження температури вночі до 5-10° морозу, вдень до 0-5° морозу, в північно-східних областях вночі до 13-18° морозу, вдень до 6-11° морозу; 4 січня на півдні країни, у більшості західних та центральних областей температура підвищиться на 3-5°, на решті території істотно не зміниться.

 

У Києві та області 3 січня вночі без опадів, вдень ймовірний помірний сніг; 4 січня вночі помірний, вдень невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер 3 січня північно-західний з переходом на південно-східний, 4 січня північно-східний, 5-10 м/с. У столиці зниження температури вночі до 6-8° морозу, вдень до 2-4° морозу; на Київщині зниження температури вночі до 5-10° морозу, вдень до 1-6° морозу.

 

Синоптики прогнозують 5 січня вночі в Україні, крім східних, більшості західних, Чернігівської та Сумської областей, вдень в більшості районів Лівобережжя сніг та мокрий сніг, на півдні з дощем; 6 січня в Україні без опадів.

 

Температура вночі та вдень у західних областях 2-7° тепла, у південних областях від 1° морозу до 4° тепла (на крайньому півдні вдень 5 січня 4-9° тепла); на решті території 5 січня вночі та вдень 4-10° морозу (на північному сході країни вночі 12-17° морозу, вдень 7-12° морозу), 6 січня вночі 3-8° морозу, вдень 0-5° морозу (у східних областях вночі та вдень 7-12° морозу).

 

У столичному регіоні 5 січня очікується сніг, 6 січня без опадів. У Києві 5 січня температура вночі та вдень 6-8° морозу, 6 січня вночі 4-6° морозу, вдень 0-2° морозу; по області 5 січня вночі та вдень 5-10° морозу, 6 січня вночі 3-8° морозу, вдень 0-5° морозу.

 

Як повідомляла УМ, «Березневий» грудень: у Києві зафіксовано новий температурний рекорд.