Food Train: Укрзалізниця створила перший у світі автономний поїзд-кухню

16:36, 26.09.2023
Food Train: Укрзалізниця створила перший у світі автономний поїзд-кухню

Поїзд-кухня від Укрзалізниці - у день цей потяг здатен виробляти понад 10 тисяч порцій їжі. (Фото: Телеграм Укрзалізниця)

Перший у світі автономний поїзд-кухню Food train створено в Україні. Він працюватиме в найскладніших прифронтових регіонах України.

 

Як інформує УМ, про це 26 вересня повідомили в Укрзалізниці у Телеграм.

 

«Food train вже пройшов тестову перевірку, і найближчим часом спільна команда Укрзалізниці та фонду заступить на постійне чергування в найскладніших прифронтових районах України, де тепло та їжа є критично важливими для життя», — зазначив голова правління Укрзалізниці Євген Лященко.

 

Food train складається з шести вагонів, до яких входять генераторний вагон, холодильник, вагон з холодною та гарячою кухнею, вагон для персоналу з душем і пральною машиною та багажний, де знаходяться 7 тисяч літрів води з фільтраційною та насосною станціями.

 

 

Поїзд-кухня може автономно працювати 5-7 днів, а його обладнання дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо та інше. Спеціальні термобокси, встановлені всередині поїзда, дозволяють легко транспортувати вже готові ланчбокси з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача.

 

Як повідомляла УМ, Укрзалізниця впровадила перші купе для жінок в тестовому режиміЇ.