У Вишневому поліція врятувала пітбуля, якого лишили у спеку на балконі

18:42, 12.08.2023
У Вишневому поліція врятувала пітбуля, якого лишили у спеку на балконі

На Київщині поліцейські врятували собаку Герду, яку господарі тримали на балконі у спеку (Фото Нацполіції)

На Київщині поліція врятувала пітбуля на ім'я Герда. Власники залишали його на спекотному балконі, що спричинило знущання та небезпеку для тварини. Місцеві мешканці почули гавкіт та скавчання з квартири і повідомили поліцію. Тепер собаку вилучено з негідних умов утримання. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба поліції Київської області.

 

Також у відомстві додали, що сусіди скаржились на те, що господарі постійно тримають пса бійцівської породи на балконі, навіть у спеку.

 

Правоохоронці Бучанського управління поліції Київщини за фактом жорстокого поводження з твариною розпочали досудове розслідування (ч. 1 ст. 299 ККУ).   

 

Василь Хорошковський і Артем Тимофєєв, поліцейські офіцери, вилучили у господарів пітбуля.

 

Наразі Герда тимчасово прилаштована до притулку організації "В добрі руки". Голова організації Катерина повідомила УП. Життя, що наразі з твариною все добре. Герду доглядають, годують та вакцинують, поки чекають на рішення суду.

 

"Суд може повернути собаку власнику – ми тоді просто її повертаємо, або вилучити назавжди – і вона залишиться у притулку", – додала вона.

 

Нагадаємо, раніше у київському парку чоловік скоїв насильство над собакою.

 

Як повідомляла УМ, у серпні 2022 року Київський зоопарк прийняв на своє обігрівання та лікування каракалів, які стали жертвами воєнного конфлікту. Поранені кошенята пережили складний період, пов'язаний з гострим стресом, але з турботою та допомогою зоопарку вони повернулися до нормального стану. Зараз вони зростають, а співробітники зоопарку докладають зусиль, щоб надати каркалівам максимальний комфорт та догляд.